IZAZOV

izazov

 

Hrvojka Horvat

 

 

Najomiljenija riječ političara u najnovijoj povijesti ove države je „IZAZOV“. E sad, tko je to posadio, ne zna se al’ zvuči sportski. Proračun je postao boksačka disciplina u kojoj sudjeluju grabežljivci i stoga je veliki „izazov“ za cijelu naciju. Što veće sranje u državi „izazov“ je sve veći i draži, pa se tako više od 20 godina stvaraju novi i novi.

Tako prezaduženost spada u kategoriju velike sreće za naše političare, te se trude da taj „izazov“ ne nestane.
Država smo s najviše izazova i zato poželjna Europi, makar s malom kritikom iste, al’ sve u svemu naši će „izazovi“ pomoći njihovim ekonomijama.

U „izazove“ spadaju, osim gore navedenog: javne kuhinje, zelenaške banke sve od reda, nezaposlenost, nepostojanje srednje klase, visoki PDV što uzrokuje osiromašenje građana, enormno visoke režije, niske mirovine koje nisu povisili godinama, ovrhe građana, zdravstvo koje je stalno pred kolapsom itd.
Zašto? Zato, jer da toga nema smanjio bi se broj „izazova“, što bi političare bacilo u letargiju. Njihova jedina misija je gomilanje istih, jer oni se kao bore, a ishod te teške borbe je – važno je sudjelovati.
Prevarom birača stvorili su nov izazov kojim se ne bave, to su prepustili biračima zbog preraspodjele izazova koji je neopisivi gušt.

Građani se raduju svakodnevno, jer šta ti je život bez izazova?!

Tako, čim se ujutro probude budu sretni što im se država ne zove Švicarska; pa kakav je to dosadan život kad uvijek znaš na čemu si?! Živjeti bez frustracija i izazova na dnevnoj bazi zaustavilo bi evoluciju i zato predlažem vladajućima da smanje plaće, ukinu mirovine, zdravstvo posložiti po idealnom američkom modelu – plati ili crkni.

Zato hvala političkoj „ eliti“ koja nije od nas napravila zombije!

Živjeli izazovi!

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Dok jedna baba kroči drumom, druga gluma šumom

  …a didaci se na pragu veleizdaje probijaju kroz neprohodne šikare korupcije Ili je to …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

four × 4 =