Joker u rukavu…

11311896_885846201458705_2006659515_n

Šatori na Gornjem gradu ipred crkve sv. Marka, KGB s crnom čipkom na glavi skromno malim koračićima kaska rukavat se s Papom, ministar najavio izlazak iz recesije u petak rano ujutro, gradonačelnik malo u zatvoru malo iz zatvora vodi grad, ministar policije bi unutra i van u isto vrijeme, premijer čas zna gdje je, čas misli da zna, ministar zdravstva obećava „humano“ javno zdravstvo za bogate koji ionako idu u privatne klinike, novinarske hostese se javljaju s mjesta događanja i da nemaju u ruci mikrofon ne bi čovjek znao šta one zapravo rade tamo, vođa opozicije u drugom stanju ( trudan), stranka na vlasti moli Boga da čim prije ode s vlasti, umorni iscrpljeni zastupnici jedva čekaju ljeto, bankari drže vlast za jaja, crkva koja druka za hdz ( namjerno malim slovima) koji opljačkao njihovo stado i građane, kiosci „ Tiska“ postali klinike, pošte, kontrole leta, spremišta tramvaja, knjižare itd., a 200 Tuđmanovih obitelji boli dupe za sve nabrojeno.

Priznajmo, moramo bit ponosni zbog nabrojenih činjenica, ko’ to ima? Ko’? To su razlozi zbog kojih ova država ima nadimak „ lijepa naša“. Koja država ima nadimak? Koja? Ideja svake države treba biti u originalnosti, a ne u globalizaciji, tu smo mi različiti i nedamo se! Nama će neko nametat pravila?! Eeee neće, nek pogledaju sebe i nek se civiliziraju prema našem obrascu! Sve to turistima čudno, ne znaju oni da je to extra turistička ponuda koju nikad neće zaboravit. Toga nema u turističkim vodićima namjerno, to je naš joker u rukavu, iznenađenjem do padanja u nesvijest. Turistički vodići imaju jedino problem sa „ šatorašima“ čas su tu čas su tam, ganjaju turiste da stignu dok se ovi nisu premjestili. Najveću sreću imaju vodići danas, svi su ispred crkve sv. Marka na starom gradu, mogu pričat o povijesti crkve i ukomponirat prizor koji nikad nitko vidio nije. Prava turistička poslastica!

Svakim danom širi se lepeza naše originalnosti, crkva postala zaštitnikom nekih ljudi od zakona, ona je država za sebe osim kad je u pitanju lova koju dobivaju od Hrvatske države, ne poštujući zakone iste. Ima sva prava, obaveze prema davatelju nikakve, može se ponašati kako želi, mješa se gdje god poželi u tzv. sekularnoj državi.

Crkva i „šatoraši“ su joker u rukavu svakoj vlasti!
By: Sonja Smoljak

Facebook komentari

Sonja Smoljak

Biti domoljub znači ljubiti ulazna vrata

Provjeri i ovo

METEOALARM

  Jedino u slučaju da počne Treći svjetski rat, televizije neće imat vremena svaki dan …

Jedan komentar

 1. CRKVA NA MARKOVOM TRGU , JUČER, 2O15 GODINE, NIJE ISTA KAO ONA U GLINI 1941 GODINE.

  OVA NA MARKOVOM TRGU NUDI UTOČIŠTE STEPINČEVIM SLEDBEN ICIMA , NE ZBOG OPASNOSTI PO NJIHOVE ŽIVOTE, NEGO DEMONSTARCIJU STEPINČEVSKOG HOLOKAUSTSKOG DUHA KOJI SE U HRVATSKOJ INTENZIVNO REINAKRNIRA, A KOJEG SU JUČER NA TOM ISTOM TRGU DEMONSTRIRALI POTOMCI TIH STEPINČEVIH KRIŽARA, KOLJAČA, A NISU IMALI NIKAKVE PODRŠKE U NARODU ,ZBOG ČEGA SU MORALI USTUKNUTI ,ALI SMIŠLJENO, U CRKVU KOJA BAŠTINI STEPINČEVSKU HOLOKAUSTKU IDEJU, ONAKVU KAKVA SE DOGODILA U GLINI ,BAŠ U TAMOŠNJOJ CRKVI ,ALI NE KATOLIČKOJ ,NEGO ONOJ RASKOLNIČKOJ , KOJA JE TREBALA ,SA SVOJIM SLJEDBENICIMA DA NESTANE IZ HRVATSKLOG GEOGBRAFSKOG PROSTORA.
  DAKLE, JUČERAŠNJE SKLANJANJE STEPINČEVIH SLJEDBENIKA U MARKOVU CRKVU IMALO JE SVRHU DA POTVRDI KARAKTER JUČERAŠNJEG,ANTINARODNOG , OKUPLJANJA , PO ZAHTJEVU I NAUMU ERGELE SA KAPTOLA. DAKLE, TREBA KONSTATIRATI DA NISU KRŠĆANSKE CRKVE JEDNAKE VRIJEDNOSTI PRED SVEVIŠNJIM VJERUJUĆIM, PA OVI STEPINČEVI SLJEDBENICI IMAJMU ZA SVOJU SIGURNOST ,U NEKIM NEPREDVIĐENIM PRILIKAMA ,CRKVU KAO RATNO OBRANBENO SKLONIŠTE , A ONA CRKVA ,U GLINI ,ONA RASKOLN IČKA ,JE SLUŽILA 1941 GODINE ZA KOLJAČKO MJESTO NA KOJEM SU STEPINČEVI HOLOKAKLUTSKI KOLJAČI , ČISTAČI SVIH DRUGIH I DRUGAČIJIH , UKLANJALI SVE ŠTO DIŠE RASKOLONIČKIM VJEROVANJEM I ONIH KOJI NEMAJU NIKAKVO RELIGIOZNO UVJERENJE.
  I GLE PARADOKSA ,JUČER SE UKAZAŠE , KAO PLANIRANI I DOBRO OBUČENI ,SPARTANCI ZLOČINAČKE CRKVE U HRVTA, DA ODMAH ,POŠTO NAROD OSUDI TO OKUPLJANJE ,POŠTO VLADAJAUĆA VALADA ,U INTERESU NARODNOPG MIRA I SPOKOJSTVA,ODLUČI DA INTERVENIRA ,STEPINČEVSKI HOLOKAUTSKI ČOPOR SA KAPTOLA JE ČEKAO SPREMAN DA DEMONSTRIRA SVOJU NAMJERU DA SE OGLASI KAO IDEJNA BAZA OVOG NELEGALNOG OKUPLJANJA STEPINČEVIH KRIŽARA I OTVORI CRKVU ,KOJU PRIKAZAŠE KAO BEDEM SVIH ZALA,RATNIH POHODA.
  PA DA KONSTATIRAMAO: JUČER NA MARKOVOM TRGU ,POŠTO STEPINČEVI KRIŽARI NISU USPJELI U SVOJOJ NAMJERI DA DEMONSTRIRAJU REINAKRNACIJU DUHA I NAUMA STEPINČEVSKE ZLOČINAČKE CRKVE U HRVATA, JER JE TA NAMJERA BILA OSUĐENA OD ONOG NAJVEĆEG DIJELA HRVATSKE ANTIFAŠISTIČKE HRVATSKE ,KOJA JE I U NAJV EĆEM PROCENTU VLADAJUĆA VEĆINA,ZBOG ČEGA JE INTERVENIRALA VLADAJUĆA VLADA, PA SU SE TAJ ČOPOR SLJEDBENIKA SKLONILI U CRKVU DEMONSTRIRAJUĆI UTVRĐENI RATNI OBJEKT.
  KAKO REKOH ,CRKVA NA MARKOVOM TRGU POSTATDE RATNI BEDEM, U KOJU SE U NEPRILIKAMA MOGU SKLONITI SVI ONI KOJI PROVODE STEPINČEVSKI DUH I NAUMA,ALI ONA CRKVA U GLINI ,1941 GODINE IMALA JE SAMO JEDN U FUNKLCIJU, MJESTO GDJE JE STEPINČEVSKI PROGRAM ODLUČIO I FIZIČKI , NA KOLJAČKI NAČIN ,UKLONITI SVE ONE DRUGE I DRUGAČIJE,JER TO NIJE RIMOKALTOLIČKA CRKVA I U NJOJ NE VLADA DUH RIMIKATOLIČKI ,VEĆ RASKOLN IČKI I ZATO JE POSTALA ONO ŠTO SE I DESILO.
  TADA KRVOLOK STEPINAC NIJE IMAO POTEREBE DA SE OGLASI JER JE KVOLOČNI POHOD NJEGOVIH SLJEDB ENIKA TO ČINIO SA SVRHOM ,ČIĆENJA HRAVSTKE BOŽJE DRŽAEV OD SV IH DRUGIH I DRUGAČIJIH ,A NA MARKOVOM TRG CRKVA JE JUČER SLUŽILA ZA DEMONSTRIRANJE IDEJE STEPINČEVOG NOVOG PORETKA KOJI SE RODIO 199O GODINE,ALI JE NEKOLIKO GODINA U DEFANZIVI ,TIČUĆI SE NJEGOVOG UGLEDA U NARODU ,ALI JE OPET STEPINČEVSKI KAPTOL PRISKOČIO DA JAVNO DEMONSTRIRA VOLJU I KVOLOČNI KARAKTER ZA PONOVNO ČIŠĆENJE OVE HRVATSKE U KOJOJ SE JOŠ POVLAČE OSTATCI OSTATKA KOMUNISTIČKIH IDEJA ,KOJU BAŠTINI VLADAJUĆA VLADA

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

4 × five =