Početna / Kolumne / Buđav Lebac / KAKO JE MALI HASAN POSTAO NAJVEĆI SERONJA

KAKO JE MALI HASAN POSTAO NAJVEĆI SERONJA

hasanbegovic

piše: Branko Rafajac

Bilo je samo pitanje vremena kada će netko prozvati Zlatka Hasanbegovića najvećim seronjom u povijesti Hrvata, a gle čuda –kobili se nad’o- to je učinio nitko drugi nego Marko Skejo, umirovljeni pukovnik HV-a i ratni zapovjednik 9. bojne HOS-a.

Stade umirovljeni pukovnik Skejo u obranu Zlatka Hasanbegovića zvanog mali Hasan i kaže…“ Kao nekadašnji zapovjednik 9.bojne HOS-a mogu reći da su naši pripadnici djelovali na bojištima u sastavu legendarne 4. gardijske brigade, 144. brigade, 126.,141.,156 brigade HV-a, 6. domobranske pukovnije i drugih postrojbi s čijim se pripadnicima svojedobno ministar Hasanbegović fotografirao i u tu svrhu mu je netko ustupio svoju vojničku kapu.“

Eto, do tuda seže sva hrabrost Zlatka Hasanbegovića, njegovo domoljublje i hrvatstvo, a njegova spremnost da stane na branik domovine zapela je na fotografiji na kojoj je hrabro pozirao sa šapkom HOS-a i to u društvu još jednog -kako kaže Drago Ćosić- za’malo hrvatskog branitelja i prvoborca Velimira Bujaneca, koji je za tu prigodu obukao crnu kožnu jaknu.

Tako modno usklađeni, Hasanbegović sa posuđenom kapom HOS-a i u popularnoj jakni spitfajer, a Bujanec nagelirane frizure i u crnoj kožnoj jakni, spremno su stali na branik domovine na sred splitske rive opasno namrgođeni i odlučni da nažuljaju laktove u prvoj birtiji na koju nalete.

Naravno da se sad pitate kako je to pukovnik Marko Skejo prozvao Zlatka Hasanbegovića najvećim seronjom kad ga je u dva odlomka prije zdušno branio i opravdavao.
Lijepo, potvrdio je da je Hasanbegović sa 21 godinom bio samo seronja koji se naslikavao sa vojničkom šapkom HOS-a i koji je glumatao velikog Hrvata, dok je ekipa njegovih godina u to vrijeme ginula po bojištima.

Elem, okupe se branitelji oko roštilja, a sa njima Hasanbegović i Bujanec i krene ekipa prepričavati ratne zgode i nezgode…

-Gdje si ti bio devedesetprve?

-Ma šta da ti pričam kaže jedan branitelj…bio sam u 4. gardijskoj i lomio zgobove po kamenjaru.

-Da, da, znam kako ti je bilo, a ti Hasane, gdje si ti bio…upita jedan od branitelja.

-Tko ja…začuđeno će Hasanbegović

-Pa koga pitam nego tebe, da ti, gdje si bio devedesetprve?

-Da čuj gdje sam bio, slušaš ti ove provokacije Bujanec…bio sam dragi moj prijatelju u prvim redovima zapadne tribine na Maksimiru, utakmica Dinamo-Cibalija na kojoj sam uganuo zgob desne noge kao i kolega na kamenjaru.

-Nego da ja tebe nešto pitam…nastavlja osokoljen Hasanbegović svojim odgovorom. Gdje si ti bio ’94?

-Ja mislim da sam bio u Bosni, ali čekaj da se prisjetim.

-Čuj ovoga Bujanec, nastavlja Hasanbegović, ovaj mora misliti gdje je bio devedesetčetvrte, e jebem ti ovakvu državu za koju smo mi ginuli, da nisi ti kolega lažni branitelj.

-Ma šta vam je ljudi, ’91 Vukovar, ’92 Gospić, ’93 Ahmići, a ’94 e jebi me ne mogu se sjetiti…a ti, gdje si ti bio upita sad već vidno uzrujani branitelj.

-Splitska riva, važno će Hasanbegović, ja i Bujanec krenuli smo goloruki ravno pred neprijateljski objektiv. Stanem ja i gledam di ću šta ću i vidim jednog HOS-ovca kako ide prema nama. Kažem mu da mi da šapku jer će pucati prema meni, a ne želim poginuti bez hrvatskog grba. Bujanec je stao uz mene i razdrljio je kožnu jaketu i proderao se „pucaj bog te jebo, pucaj više, za dom spremni“.

-Ma sereš, na splitskoj rivi kažeš.

-Da, da, nastavi Hasanbegović. Dadne ti meni HOS-ovac šapku i ja ti prekrižim ruke i kažem pucaj.

-Ja to ništa ne vjerujem, na splitskoj rivi da je netko pucao na vas ljutito će branitelj.

-Ne vjeruješ mi, misliš da lažem ustane se ljutiti Hasanbegović…pitaj zapovjednika HOS-a Marka Skeju, evo ti ga, pitaj ga da li je to bilo tako.

-Jest vala kolega, bilo je točno kako kaže mali Hasan konstatira Skejo

-i pucali na Hasana i Bujaneca na sred splitske rive??? U po’ bijela dana, zbunjeno će branitelj.

-Jest vala upuco ih fotograf za sva vremena nastavi Skejo. Upuco ih i njih dvojica ostadoše teško ranjeni za čitav život.

-Ma šta pričaš majke ti ga spalim, teško ranjeni kažeš…

-Da, da kaže Skejo, mali Hasan i Bujanec su ti od toga dana ostali za čitav život najveći seronje…evo ih tu, živ sam svjedok tih događaja, do kraja života Hasanbegović će živiti kao seronja.

Facebook komentari

Branko Rafajac

Pripadnik radikalne grupe proletera "Mučki provokatori" što imaju za cilj izazivanje osjećaja neugode političko-poslovnoj eliti i funkciju putokaza za istu prema Remetincu. Radikalnim guljenjem njihovih džon obraza i stavljanjem soli na njihove kriminalne rane ostvaruje zajedno sa grupicom entuzijasta okupljenih na KontraPortalu višestruke moralne satisfakcije koje kasnije dila obespravljenom narodu.

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Jedan komentar

  1. Nabijem vas, stoko fašistička, jebo vam mali Hasan mater!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

fifteen − 1 =