Početna / Istaknuto / KATASTROFA: Ogroman asteroid udarit će u Zemlju! Do udara još samo 227 dana!

KATASTROFA: Ogroman asteroid udarit će u Zemlju! Do udara još samo 227 dana!

asteroid

 

ZNANSTVENICI U BORBI ZA OBRANU PLANETA! Prema Zemlji juri asteroid promjera 1300 metara! NASA i Ruska svemirska agencija izračunali da će pasti na području zapadnog Balkana! Snaga udara bit će jednaka eksploziji 989 tisuća megatona TNT-a! Rusi i NATO navodno odustali od svemirske akcije preusmjeravanja asteroida! Zašto se ovo sakriva od očiju javnosti? Možemo li išta učiniti?

“Asteroid promjera 1300 metara ide ravno prema zemlji. Imate pet dana da smislite plan obrane ili ćemo se pridružiti dinosaurima u kategoriji istrebljenih vrsta na Zemlji! Za ilustraciju opasnosti navodim primjer: Čeljabinski meteor koji je 2013. pogodio Rusiju, a bio je 20-ak metara širok, imao je energiju od samo 0,5 megatona. – vikao je Dmitrij Kozmovski, direktor Ruske svemirske agencije. NASA-ini znanstvenici izračunali su točnu putanju asteroida; kod Plutona će napraviti oštar zaokret udesno i jurnuti prema Zemlji te, ako se u sljedećih nekoliko dana nešto ne učini, pasti negdje između Srbije i Hrvatske.

Hitna konferencija konferencija planetarne održana je u Kaliningradu. Sastanak znanstvenika, inženjera, zakonotvoraca i ljudi koje zaista ne žele biti uništeni u udaru asteroida, održan je zbog hitnog apela NASE i Ruske svemirske agencije.
Na prvi pogled ovaj skup je izgledao kao i ostale znanstvene konferencije, sve je puno papira, bilješki, prezentacija… No, ima jedna velika razlika – ovdje je bila riječ o stvarnoj borbi protiv asteroida.

Iako smo već mnogo puta preživjeli smak svijeta, izgleda da ovoga puta nećemo. Naime, novi datum je 18.2.2017 godine. Toga dana bi nas trebao, prema prognozama svih sudionika kaliningradske konferencije, pogoditi asteroid Hillary promjera 1300 metara. Astronomi promatraju asteroid, imena 1947 Hillary, već više od 68 godina. Sada vrde kako je na putu da pogodi Zemlju 18.02.2017 godine.
Asteroid je otkriven prvi puta 1947. godine. Promatrali su ga 17 dana i tada je nestao iz vidokruga znanstvenika na 50 godina. Ponovo se ‘ukazao’ 31. prosinca 1997. godine. Asteroid je promjera većeg od jednog kilometra. Procjenjuje se da će udariti brzinom 60.800 kilometara na sat i snagom od 989 tisuća megatona TNT-a!

Rusija je razmatrala mogućnost da pošalje svemirski brod prema velikom asteroidu kako bi ga gurnula s putanje i tako spriječila mogući sudar sa Zemljom, rekao je u srijedu čelnik ruske svemirske agencije.
Anatolij Pemrinov rekao je da je svemirska agencija održala sastanak radi procjene potrebe misije na 1947 Hillary. Za radio Glas Rusije dodao je da su pozvali i NASA-u i Europsku svemirsku agenciju, kinesku svemirsku agenciju i druge da se priključe projektu.

Na završetku konferencije zaključeno je da se ipak neće intervenirati.

“Šanse da asteroid udari u Zemlju vrlo su male. A čak i ako padne na predviđeno mjesto, intervencija nas i Rusa bila bi nepotrebna i neisplativa. Srbiju smo već bombardirali i njima ovo neće previše naškoditi, a u Hrvatskoj više nikoga nema jer su svi otišli raditi u zemlje EU”, rekao je glasnogovornik NASA-e

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Ludilo na najjače

Ratni zločinci se u civiliziranim demokratskim društvima ne slave, niti im se komemorira

Gotovo svi u EU primili su s nevjericom reakcije na pravomoćnu presudu šestorici čelnika HR …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

five × 4 =