Početna / Dnevni Komentar / Kćeri istoka i migranti

Kćeri istoka i migranti

burka

 
Inga AesirAko me išta u nekom tekstu može razljutiti to je “pitanje žena” ili “žensko pitanje”.
Kada ćemo razgovarati o “muškom pitanju”, tada možemo i o pitanju žena. Do tada će tako postavljene stvari značiti jedino i samo diskriminaciju.
Ne postoji žensko pitanje, drage moje feministkinje. Postoji pitanje prava za oba spola ili, da to preformuliram, postoji pitanje prava čovjeka bez obzira na spol.

Zapad je svoje pitanje prava čovjeka stavio na papir davnih dana isto kao i istok. U tim zakonima nije bilo sekularizma, prava na jednakost ali i prava na različitost. Bili su to zakoni vođeni “božjom rukom”.
A onda se na zapadu odigrala renesansa, preporod, revolucije. Na istoku se nije se odigralo ništa značajnije na području sekularizma i prava žena.
Prije stotinjak godina žene zapada su odlučile s tim papirom obrisati guzu. Žene istoka nisu. Feministice na zapadu izborile su nešto što se zove pravo glasa na poprilično zanimljiv način. Tko kaže da ulica nije ženina sestra? I tako je pola planete postalo ravnopravno. Na papiru. Ali eto taj papir meni sada omogućava da ovdje trkeljam što mi na pamet padne. Omogućava mi posao, život van institucije nazvane brakom, ateizam, ljubavnika, a da me se ne kamenuje.
To što me se kurvom zove druga je strana priče.
To pravo glasa omogućava mi slobodu.
Zapadne feministikinje dovele su svoju borbu za ravnopravnost do stadija kada sam muškarac postaje inferioran. On danas štošta ne može, a da ga seronjom ne nazovu i on danas štošta mora da bi ga uopće muškarcem nazvale.
Jadan.

S druge je strane druga polovica planete ostala negdje tamo daleko. Žene istoka svoju borbu izvele su traljavo. Nemaju pravo slobode. Nisu ga izborile. Razlog tome jest što tamo žena i nema. Tamo spavaju domaće životinje. Ako i nikne koja žena odmah je na početku iščupaju kao korov. Ako koja i uspije da izraste, radi to bježeći na zapad. Kada bi zapadne feministice, što nadobudno pričaju nebuloze da je hijab pravo na izbor, a pojma nemaju o islamu i pojma nemaju o “pitanju žena” na istoku, na trenutak zastale i poslušale što im o tome imaju reći žene što su uspjele zbrisati na zapad, možda bi tada stvari krenule drugim tokom.
Burka, niqab, hijab nije pravo na izbor. Vi svoj križ oko vrata smijete skinuti, one svoju maramu ne. Vi svoje muškarce nećete slaviti kada sa silovanja dođu, vi svoju djecu nećete u rovove slati na slavu imaginarnih stvorenja dok one to rade. Bez pogovora. I ne rade to samo zato što moraju već i zato što im je to pod normalno.

 

 

One su muslimanke sad već i druge generacije na tlu Europe. One su ovdje išle u školu, one su ovdje rasle. I one smatraju da je sharia jedini zakon i da osim islama ništa nije halal. One su vaše susjede. A vi zapadne feministkinje i dalje zagovarate njihovo pravo na niqab. Glupače. Jeste li se ikada zapitale kada je Juga otišla kvragu zašto vas Sirijke, Iračanke ili Libijke nisu pozvale u svoj dom, financirale vas i dozvolile vam da širite ateizam? Gdje je njihova empatija spavala kada su vas silovali, djecu vam ubijali? Do kada ćete držati glavu u pijesku i kakit o tome kako je jedino liberalizam moguć na tlu vaših zapadnih zemalja? Jer eto to je kulturno, civilizirano i nadasve humano. Dokle god ćete vi biti liberalni prema nekome tko nije liberalan, do tada će “žensko pitanje” istoka biti takvo kakvo je.

Drage moje žene zapada, da bi se stvari promijenile na istoku prvo treba slomit mentalni sklop samih žena tamo. Sa vašim prihvaćanjem njihove netolerancije i vašim liberalizmom tipa “marama je stvar izbora”, nećete učiniti ništa osim dovesti svoje kćeri u opasnost.
Ako ste se za to borile prije stotinjak godina, jebem ja i vas i vaš feminizam. Za razliku od knjige bajki i horora nazvane Biblijom, za ekstremne muslimane Kuran nije samo knjiga, Kuran je i zakon. Islam nije samo vjera, islam je i političko djelovanje. Zakon i obveza svakog muslimana, prema ekstremnom tumačenju, je apsolutno pridržavanje sharie i svatko tko nije musliman ima ucrtanu metu na čelu. I tu dolazi do problema jer lijevo i liberalno orijentirani smatraju da je islam samo vjera kao i ostale. I da eto nisu svi muslimani isti. Greška. Islam je mnogo više od vjere. Islam je za razliku od kršćanstva koje je evoluiralo (barem donekle) tijekom zadnjih stoljeća, ostao u srednjem vijeku. Islam nije doživio preporod. Islam je uz to što je vjera i jedini zakon za muslimane. Musliman nije nacionalnost već vjeroispovjest i kada se netko deklarira kao takav on jest radikalan jer mu je vjera i zakon koji on priznaje i prihvaća radikalan.
Ako promatramo ekstremna tumačenja vjere, malo je kršćana koji će ubiti nevjernicu i još je manje kršćanki koje će podržati to jer eto tako piše u Bibliji, ali svaki će ekstremni musliman ubiti nevjernicu i velik je broj onih muslimanki koje će to podržati jer eto tako to piše u Kuranu. Ako to neće učiniti tada nije musliman već je murted (otpadnik od vjere) i nad njime treba svaki pravi musliman učiniti smrtnu kaznu. Lgbt, žene, nevjernici, kršćani i ostali na ovoj su planeti za njih meta. Širenje islama za njih je obveza.
A vi i dalje trkeljajte o tome kako je marama stvar izbora. Vi i dalje budite liberalni i fini i kulturni prema neliberalnima, jer ne dao taj vaš bog da vas fašistom nazovu, jel? Dokle god u vaše liberalne, kulturne, obrazovane glave neće uči činjenica da većina tih migranata nisu oni isti na koje ste naučili tijekom godina zajedničkog života u Europi, da nisu to oni susjedi iz Bosne sa kojima vam je merak popiti kahvu, čašu vina i pojesti nešto na vašu Slavu ili Božić, do tada će gospoda koja dolaze i zahtijevaju prava (dobro plaćen posao, plaćene režije itd.) koja vi sami nemate – biti problem.

Oni žele sekularnu Europu pretvoriti u svoju prčiju. Dok se vi bojite da vas u kulturnoj Europi ne nazovu fašistom – taj isti fašizam vam opasno na vrata kuca.
Ja ga raširenih ruku sigurno dočekala ne budem. Previše mi je i sranja iz Biblije da bih još i Kuran milovala.
Koja je alternativa? Što učiniti sa tolikim brojem ljudi na granicama, a na red čeka još nekih sedam miliona? Ne pustiti ih u naše zemlje, makar i silom, jer budite uvjereni; da je stvar obrnuta i da takva količina kršćana ili ateista iz Europe pokušava na silu ući na Bliski istok da bi isti dan bili poravnati sa licem zemlje. Zaustavljanje migranata ne znači samo očuvanje sekularne i napredne Europe već znači i očuvanje svega onoga za što su se naše majke borile. Znači očuvanje napretka i znanosti. Znači slobodu. Zar mislite da se, recimo, sve te migrante utrpa u avione i brodove i u jednom danu pošalje put Amerike da ta ista ne bi upotrijebila silu da spriječi dolazak? Što sa onima koji su tu već drugu ili treću generaciju, a nisu se integrirali( a to je većina i to debela većina) pa eto ne poštuju naša ljudska prava, a sa druge strane zahtijevaju ta ista prava za sebe?
Deportacija istu sekundu na djedovinu ili zatvor.
Nema empatije prema ljudima koji istu nemaju.
Nema liberalnog odnosa prema ljudima koji nisu liberalni.
Jer ako ćemo izigravati budale, tada niti ne zaslužujemo drugačije od onoga što nam ti migranti spremaju. Možete vi mene Orbanicom zvati, možete me i pljuvati i svašta vikati, ali jedno nećete moći. Nemojte niti slučajno, kada se o vašim glavama bude radilo, dolaziti na vrata Orbanici i pomoć od kučke tražiti. Pa ipak ste vi kulturni i razumni, i ne možete si to dozvoliti.


Facebook komentari

Inga Aesir

Inga Aesir
Kad te stoljećima tuku, ugnjetavaju, pale, polijevaju kiselinom, siluju, omalovažavaju, kamenuju, bičuju, šamaraju, kad ti govore da nisi ravnopravna, da nisi dovoljno dobra, sposobna, inteligentna, snažna,kad si za njih samo inkubator za stvaranje potomaka, samo kuharica i čistačica, prokleta kurva, kokoš i glupača - prijeđe ti u naviku da šutiš, zar ne?

Provjeri i ovo

Mržnja prema boljoj prošlosti

Postoje mnoge nelogičnosti u vremenu i prostoru kojem živimo. Političke stranke i gospodarsko-društveni sustav su …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

19 − two =