Početna / Istaknuto / Klimatski samit u Parizu će u novčanicima izazvati dugoročnu sušu

Klimatski samit u Parizu će u novčanicima izazvati dugoročnu sušu

klimatski samit

 

Za dva dana u Parizu počinje samit o klimatskim promjenama na kojem će sudjelovati više od stotinu država.

Iako nikada i nitko znanstveno i argumentirano nije dokazao utjecaj čovjeka na globalne klimatske promjene, i ovaj skup bombastično se najavljuje kao „posljednja šansa za spas planeta“ ili „jedan od najvećih izazova našeg vremena“.

Predvođena, dakako, liderima i visokopozicioniranim političarima ( mainstream mediji iz od milja nazivaju „globalnim čelnicima“!) država koje su najodgovornije za ispuštanje štetnih ugljikovih plinova, ova mnogobrojna skupina uglavnom sačinjena od bezličnih birokrata, korumpiranih znanstvenika i pseudoznanstvenika, pribrat će se sa svih krajeva svijeta; doći će posebnim charter letovima, vozikat će se u limuzinama s auspuhom promjera tenkovske cijevi, odsjedati u najskupljim hotelima i tako u nekoliko dana, izražavajući veliku zabrinutost, u ozonskom omotaču načiniti rupu veličine Teksasa.

Kao i prije svakog sličnog samita, najavljuje se posljednji i odlučni teški boj protiv CO2, mrskog neprijatelja i naveće prijetnje čovječanstvu. Malo će govora biti o monstruoznom kemijskom zagađenju, o radioaktivnosti Tihog oceana, o Meksičkom zaljevu, o milijardama kubika toksične otpadne vode koja nakon puknuća brane u Brazilu upravo sad ulazi u Atlantik, o ratovima i razaranju čitavih država, stotinama tisuća ratnih brodova, aviona, podmornica, tenkova, o ekologiji u širem smislu koja se gotovo u potpunosti pretvorila u čisti biznis.

Ponajviše iz američkog tabora, a čijeg bi drugog, lansiraju se već otrcane i dosadne tlapnje kao što su „sat zlokobno otkucava“ ili „krajnje je vrijeme za globalnu akciju“. Tako najavljene globalne akcije ponajčešće završavaju i nekim globalnim „sporazumom“. A to znači još više zakona, akata, podakata, pargrafa. Još više poreza, prireza, parafiskalnih nameta, još više i još skupljih krema i ulja za sunčanje sa još više „zaštitnih faktora“. Još više hrane na besramno bogatu kapitalističku trpezu. Zaklade, fondacije i kojekakve organizacije samo su paravan za pretakanje novca na dobro nam znana mjesta.

“Neću vam reći da će globalni sporazum biti neko čudesno rješenje koje može otkloniti prijetnje uzrokovane klimatskim promjenama, ali istina jest da bez globalnog sporazuma te prijetnje sigurno nećemo otkloniti”, kaže američki državni tajnik.
U suštini „globalni sporazum“ znači da će u konačnici siromašni diljem svijeta biti prisiljeni da najvećim zagađivačima – velikim korporacijama i krupnim kapitalistima – još i plaćaju zato što zagađuju.

Ali ne brinite, ovo što ste pročitali samo je komunistička propaganda, istina je ono što ćete čuti na samitu u Parizu.

Slobodan Horvatić

Facebook komentari

Slobodan Horvatić

Mene...ako se sete na Dan bezbednosti sete se, ako se ne sete nikom ništa. To je bila moja dužnost da radim. Najveće zadovoljstvo biće mi misao da sam jednog čoveka izveo na pravi put.

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

four − three =