Početna / Istaknuto / KLINCI POJMA NEMAJU

KLINCI POJMA NEMAJU

mladi

piše: Daniel Periša

Današnji klinci….. Što reći na tu temu?
Današnji klinci su, kao i mi dok smo bili isti, prije svega klinci.
Klinci kao klinci, zaigrani, važni sami sebi, hormoni divljaju, padaju prve, druge, treće ljubavi….

Jedna razlika između “prijašnjih današnjih” klinaca i ovih danas je -što se i u samoj strukturi društva sve pomalo vidi, a s vremenom će trag biti još i veći- količina samodopadnosti, egocentričnosti i opće nezainteresiranosti za stvari koje se oko njih dešavaju te je takvo ponašanje doseglo krajnju kritičnu točku.

Današnji klinci ne propitkuju, ne stanu i promisle, nezainteresirani su za istraživanje  bilo čega osim onoga što im se na pladnju servira.
Današnji prosječni klinac ne zna sam sebi ni frizuru odabrati, nego nosi istu kao i svi klinci u okolini, jer kud svi Turci tu i mali Mujo. Današnji klinac žica mamu taj i taj smarthphone jer, već pogađate, svi imaju takav.
Današnji klinac ne zna što je glazba da mu klavir padne na glavu, jer misli da ni ne treba a i čemu bi?

TV kanali i plastični nusproizvodi zvani radio stanice mu serviraju remasteriranu hrpu zvukova koji nisu ništa nego hrpa elektroničke buke uokvirena u beat ritam mašine, i to loše.
Današnji prosječni klinac samozadovoljno njiše praznu glavu na takve beatove, noseći na glavi šiltericu zvanu swag koja mu stoji na glavi kao daska za peglanje, sa frizurom koju svi nose i bradicom koja se nosi još i više.
Današnji klinac ne razmišlja o sebi kao o nusproizvodu nekih korporativnih zbivanja i dobrog marketinga, današnji klinac sebe doživljava kao proizvod koji će upakiran u stereotipe i okvire takvog glupog izgleda sebe bolje prodati, ispasti zanimljiviji okolini, jer budimo realni, današnji klinac nema ništa drugo za ponuditi.

Nema razumijevanje za starije, nema koncentracije da pročita novinski članak do kraja a ne daj bože kakvu knjigu.
Nema volje naučiti išta novo od onog što se od njega očekuje, nema želje za prepoznati što je dobro a što nije, što je kultura, osvještenost ili zdrav razum.
Današnjem je klincu najbitinije da je on cool na svojim facebook filtriranim fotkama, da svi vide kako je on cool, dok pući usne.

Da ne zna previše o politici, to je dosadno, da ne misli puno kako je alkohol loš za zdravlje dok navija u dresu na šanku, da je cool dok ga “najbolji” frend na drogu nagovara, nikada misliti unaprijed to nije cool, koga briga za zdravstveno osiguranje, obrazovanje ili jednog dana radno mjesto?!

Pa kad si klinac, misliš da ćeš uvijek biti mlad i lijep, nepobjediv a kad si gladan, mama već čeka sa večerom. 20 godina od ovog teksta, ako netko nije shvatio, shvatit će…

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

1 × four =