Početna / Dnevni Komentar / KOKAINSKA ŠAJKAČA

KOKAINSKA ŠAJKAČA

prosvjed

 

Inga Aesir

Mnogo se toga desilo u novonastalom klerofašističkom debilistanu u zadnje vrijeme.

Premijer koji govori loš hrvatski, novinar koji misli da žrtve silovanja u ormaru dvadesetak godina čuvaju suvenir i podsjetnik na silovatelja ( loš je to kokain, loš brate), ministar koji porez smatra rječju koja bi trebala biti zabranjena, dernek pet tisuća klonova na ulici, policija koja, eto, ne zna koga da privede jer ih je previše, bivši premijer koji upotrebljava retoriku koju je trebao upotrijebiti prije četiri godine ( i ne samo upotrijebiti riječi već ih sprovesti u djelo), pa ministar što smatra da smo u Drugom svjetskom ratu izgubili, i štošta još lošeg.

Prava, realna, živa fašistička povorka usred, nekad ponosno antifašističkog, Zagreba. Povorku predvodi našmrkani nacist, u njoj se šepuri potpredsjednik Sabora.
Je li gadljivija povorka ili to što su tobože u ime silovanih žena uručivali četničku kapu? Toliko ponižavajuće i omalovažavajuće spram žena i naroda u čije ime su tobože došli da je ogavniji scenarij teško zamisliti. Našaliti se na račun silovanih žena, koje kao da imaju pun ormar suvenira što silovatelji im ostaviše, pa ih sada dijele prema političkim potrebama, ne pokazuje samo stanje svijesti i morala tih nakarada. Taj odvratan čin sasvim vjerodostojno prikazuje koliko je njima zapravo stalo do ovog naroda i do ove države. Isto koliko i do silovanih žena i svih nedužnih što nastradaše. Uopće im nije stalo, na njima i u njima je sve lažno i sve prazno. Istinita je je jedino mržnja. Mrze sve oko sebe jer zapravo sami sebe mrze. Svoj beskrajno jadan lik i djelo.

I dok fašisti bujaju ko korov, a pojedinci u vladi se raspadaju ko govno poslije kiše nakon prvih novinarskih istraživanja, narod sjeda u prvi red i gleda jednu od posljednjih rasprodaja zemlje. Kartu ovaj puta nisu morali kupiti. Za poslušno blejanje zadnjih dva desetljeća kartu su dobili badava.

I sretni su, sretni jer sada imaju priliku da se kulturno uzdignu.
Sada nam kultura cvjeta.
Dolazi nam bolje zdravstvo, dolazi nam prosperitet, ma dolazi nam i Djed Mraz barem jednom mjesečno.

Što se tiče nas koji nismo na lošoj koki, pa nemamo želudac sjediti u prvom redu, ovo je sumrak svega za što se vrijedilo boriti.
Nama sad preostaje da se uvalimo na kutnu garnituru, ispod dekice, zagrlimo i pogledamo neki drugi, bolji film. Volite se proleteri jer ljubav je lijepa.
Volite se sada jer uskoro za ljubav nećemo imati vremena.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

7 − 4 =