Početna / Istaknuto / Kolinda se u Šibeniku u tajnosti sastala sa Sandokanom

Kolinda se u Šibeniku u tajnosti sastala sa Sandokanom

sandokan

 

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u tajnosti se, bez prethodne najave, susrela s šeikom Hamadom bin Kalifom Al-Thanijem, u svijetu znatno poznatijem po imenu Sandokan. Fotografija sastanka naknadno je objavljena na Twitteru.

 

Sandokan se smatra jednim od najjačih ljudi na svijetu. Kolinda se sa Sandokanom, kako je priopćeno iz Ureda predsjednice, sastala u Šibeniku. Sandokan je boravio u hotelu D-Resort u Mandalini, a zatim je na rasporedu bilo primanje u šibenskoj gradskoj vijećnici.

Sandokan je zajedno sa svojim suprugom privatnim avionom sletio u Zadar. U Hrvatskoj ostaju dva dana.

“Predsjednica Republike izrazila je zadovoljstvo razinom bilateralnih odnosa i formom Sandokana. Obostrano su naglašene velike mogućnosti u razvijanju međusobne suradnje te potreba za stvaranjem okvira kojim bi se jačala suradnja. Posebno su se dotakli pitanja kondicijskih priprema u Hrvatskoj, s naglaskom na judo i jiu jitsu”, priopćeno je iz Kolindinog ureda.

U priopćenju se naglašava da su Sandokan i Kolinda razmijenili informacije i mišljenja o sigurnosnim pitanjima te izazovima, kako na području Bliskog Istoka tako i na području sjevera Afrike.

“Kako je na sastanku bio nazočan i predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Republici Hrvatskoj muftija dr. sc. Aziz ef. Hasanović, razgovaralo se o iznimno uspješnom modelu uključenosti pripadnika zajednice štovatelja lika i djela Sandokana u hrvatsko društvo te je u tom smislu zaključeno kako hrvatski model suživota može služiti kao primjer i uzor ostalim državama.

Sastanku sa Sandokanom je nazočio i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general zbora Drago Lovrić. Razgovaralo o sigurnosnoj i vojnoj suradnji kao i o mogućnostima jačanja iste.

Sandokan je iskazao veliko zadovoljstvo posjetom Hrvatskoj: “Drago mi je vidjeti da u Hrvatskoj još uvijek ima podosta mojih obožavatelja i sljedbenika. Predsjednica vam je u odličnoj formi, pokazala mi je nekoliko caka s obuke u SAD-u, kao i ja njoj nekoliko starih zahvata koje inače više ne koristim”

Izvor: Index.hr

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Franjo Tuđman je planirao pljačku Hrvatske

„Ono što je danas državno, društveno, bit će sutra vaše, to je naš konačni cilj“ …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

twenty − 4 =