Početna / Video / Komercijalizacija djetinjstva: djeca potrošači (video)

Komercijalizacija djetinjstva: djeca potrošači (video)

djecakonzumenti

Dokumentarni film o tome čemu su danas djeca izložena u Americi. Na žalost, zahvaljujući “blagodatima” globalizacije stvar je odavna prešla granice Amerike i ne treba puno pronicljivosti za vidjeti da se te stvari događaju i oko nas, kao što i ne treba puno maštovitosti za zamisliti da ćemo uskoro svjedočiti i ono što se još nije počelo događati, a obrađeno je u filmu.

“Djeca potrošači” baca svjetlo koje očajnički trebamo na postupke neumorne propagandne mašinerije vrijedne više milijardi dolara koja danas prodaje djeci i njihovim roditeljima sve od nezdrave hrane, preko nasilnih video igara i lažnih obrazovnih proizvoda do porodičnih automobila.

Oslanjajući se na uvide zdravstvenih radnika, zagovornika dječijih prava i ljudima iz te industrije, film se usredsređuje na eksplozivni porast dječje propagande u svijetlu deregulacije pokazujući kako propagandisti za djecu koriste najnovija dostignuća psihologije, antropologije i neuro-nauke u pretvaranju američke djece u jednu od najmoćnijih i najprofitabilnijih potrošačkih demografija na svijetu.

Ako se prijevod ne pokrene automatski nakon otvaranja linka, samo kliknite na kućicu ‘SubtitlesCC’ ili ‘CC’ u doljnjem desnom kutu ekrana s videom i pričekajte sekundu-dvije da se prijevod pokrene.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Karamarko bez riječi

  Facebook komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

one × 4 =