Početna / Kultura / “Lijepo mi je s tobom, znaš” najbolji po izboru publike na ZagrebDoxu

“Lijepo mi je s tobom, znaš” najbolji po izboru publike na ZagrebDoxu

evakraljević1
S visokom ocjenom 4,95 publika ovogodišnjeg ZagrebDoxa najboljim je filmom proglasila debitantski uradak Eve Kraljević Lijepo mi je s tobom, znaš, nastao tijekom deset godina kada je autorica snimala svoja druženja sa sestrom koja ima Downow sindrom.

Drugoplasirani po izboru publike je britanski dokumentarac Virunga Orlanda von Einsiedela, pobjednički film jedanaestog izdanja zagrebačkog festivala, koji je dobio ocjenu 4,89, a treći je čileanski Vrijeme za čaj redateljice Maite Alberdi s ocjenom 4,8, izvijestio je organizatora ZagrebDoxa, koji je projekcijom nagrađenih filmova završio u nedjelju, kada je autorici prvoplasiranog filma i dodijeljena HT nagrada publike.

Kraljević u svom filmu prikazuje odnos sa sestrom Miom, čija mašta, otvorenost, humor i sposobnost da pronađe radost u malim stvarima uče gledatelje kako živjeti sa zahvalnošću. Nježan i topli odnos dviju sestara ispunjen je radošću, ali i strahom te željom da se nadiđe malograđanski ukus koji postavlja granice sestrinske ljubavi.

Među prvih deset filmova prema glasovima publike su i Dolazimo kao prijatelji austrijskog redatelja Huberta Saupera (4,68) na četvrtom mjestu, a slijede S mladenkine strane Antonia Augugliara (4,64), Snovolovka posebne gošće ovogodišnjeg festivala, Kim Longinotto (4,61), Destinacija Serbistan Želimira Žilnika (4,54), Veruda – film o Bojanu Igora Bezinovića (4,54), Bolesno Hrvoja Mabića (4,49) i Vrtni ljubavnici Virpi Suutari (4,48).
Izvor:Hina
.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Naši dani na Sceni Ribnjak

  Sinoć je na Sceni Ribnjak odigrana predstava Naši dani, prema tekstu Radoja Domanovića ( …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

2 × 5 =