Početna / Dnevni Komentar / Love story iz Saudijske Arabije

Love story iz Saudijske Arabije

Untitled

U bespućima nesretnih ljubavi, u moru rastavljenih brakova dolazi nam jedna predivna ljubavna priča iz Saudijske Arabije, inače države čije obale oplakuje Crveno more i što dodiruje Perzijski zaljev.
U toj predivnoj zemlji u kojoj je vječni suficit nafte i vječni deficit đelata, ljudi koji mačevima odsjecaju ruke, noge i glave prekršiteljima šerijatskih zakona, dvije usamljene duše, princ Abou Lbarae Kahtani (51) i Hind Nawaf (6) razmijenili su bračne zavjete i uplovili su u bračnu luku.
Kako izvještaj kaže, ceremonija je bila lijepa što me -a nadam se i vas- osobito raduje.

Zli jezici odmah će osuditi ovu predivnu ljubavnu priču koja je počela dogovorenim brakom, još tamo kad je mlađahna Hind valjda trčkarala u pelenama u svojoj dječjoj sobici i dok su joj tek počeli rasti mliječni zubići, ali mi kao nepopravljivi romantici znamo da u ljubavi nema pravila.
Jednog lijepog sunčanog dana markantni je Abou, onako neodoljiv i omotan u krpe sa prekrasnom crnom bradom koja mu ističe oči iz kojih zrači razum, ali prije svega potencija, došao u posjet roditeljima od mlade Hind da porazgovaraju o njegovoj želji da jebe djevojčice koje još nisu ušle u pubertet…ja se ispričavam na lošem saudijskom, ali to bi bio doslovan prijevod Abouvog uleta.

Tada su roditelji od male Hind, zgroženi i šokirani ovakvi besramnim nabacivanjem, odlučno rekli NE saudijskom princu Abou.
Naime, kako saudijski običaji nalažu nije se dozvoljeno udvarati djevojčicama koje još piške u pelene, ali kako je zgođušni princ Abou ipak pojava i jedno ugledno ime kraljevske loze roditelji mlade Hind uzeli su u obzir da je Abou još mlad i neiskusan oko ovih stvari pa su mu progledali kroz prste, sa napomenom da može doći na sljedeći randezvous kad se njihova ćerica prestane igrati igračkama jednostavnih geometrijskih oblika i krene pokazivati interes za dječje kuhinjice i kućice za lutkice.

Poštujući tradiciju, ali prije svega ugled kuće Nawaf, princ je obećao roditeljima male Hind da će svoju ljubav čuvati samo za odabranicu srca svog i da će misliti o Hind ma koliko to možda u ovom trenutku ne dopuštaju strogi, ali prije svega pravedni šerijatski zakoni.
Prolazile su tako puste godine, pijesak iz pustinje selio se sa dine na dinu, a princ Abou svakodnevno je maštao o maloj Hind.
Svaki puta kada bi zatvorio oči vidio bi ispred sebe njeno predivno lice, zamišljajući kako će jednog dana zaneseni i mladi zajednički pripremati kašicu od mrkve i ananasa jer su Hind netom ispali mliječni zubići, a Abou je taman između dva stomatološka zahvata na svom novom mostu.

Kako ljubav uvijek pronađe put do srca, tako su i Abou i Hind napokon pronašli jedno drugo.
Bilo je to fatalan susret pred kojim su pokleknuli strogi Hindini roditelji i koji su napokon popustili ne želeći stajati na putu sreće svoje kćerke.
Danas, u inat onima koji misle kako je njihova ljubav i veza krajnje neprimjerena, kako je Kraljevina Saudijska Arabija jedna zatucana i barbarska monarhija, kako su šerijatski zakoni monstruozni, kako je uredu kupovati naftu iz Saudijske Arabije i praviti se blesav na činjenicu da stari mudonje potpuno legalno jebavaju i žene žensku djecu, kako se ljudima odsjeca glava samo zato što odbacuju islam ili kao u slučaju palestinskog umjetnika Ashraf Fayadha koji je prošle godine osuđen na 800 udaraca bičem i četiri godine zatvora zbog svoje poezije, svetogrđa i navodnog nezakonitog odnosa sa ženom i koji je unatoč žalbi osuđen na smrt, poručujem sretnom paru i novopečenim supružnicima da im želim sve najbolje u bračnom životu.

Pobogu, ako je uredu za UN da uopće dozvoli ovakvoj zemlji kao što je Saudijska Arabija da bude u njenom sastavu i povrh svega da se kandidira za -pazite sad- državu koja će predsjedati Vijećem za ljudska prava, šta je onda u usporedbi s time jedna šeretska čestitka zakonitom pedofilu i odabranici srca njegova.

 

piše. Branko Rafajac

Facebook komentari

Branko Rafajac

Pripadnik radikalne grupe proletera "Mučki provokatori" što imaju za cilj izazivanje osjećaja neugode političko-poslovnoj eliti i funkciju putokaza za istu prema Remetincu. Radikalnim guljenjem njihovih džon obraza i stavljanjem soli na njihove kriminalne rane ostvaruje zajedno sa grupicom entuzijasta okupljenih na KontraPortalu višestruke moralne satisfakcije koje kasnije dila obespravljenom narodu.

Provjeri i ovo

Ludilo na najjače

Ratni zločinci se u civiliziranim demokratskim društvima ne slave, niti im se komemorira

Gotovo svi u EU primili su s nevjericom reakcije na pravomoćnu presudu šestorici čelnika HR …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

sixteen − 9 =