Početna / Istaknuto / Luj Viton, moj do moga

Luj Viton, moj do moga

koferi1

Uvek te međunarodne političke posete kod mene izazovu veliko interesovanje, bilo da naši idu negde, bilo da nam neko dolazi. Ne izmišljaju oni neke lažne povode. To sve već postoji, te međunarodne komisije, forumi za ovo i ono, godišnja zasedanja komiteta, nastavak pregovora. Očuvanje svetskog mira prosto zahteva da se neprekidno zuji tamo vamo. Dakle to se podrazumeva.

Mene međutim zanima kako te posete izgledaju, kako da kažem, iznutra. Ponešto, ali vrlo malo procuri preko medija. Dragica Nikolic uvek ide sa stilistkinjom, piše jedan beogradski medij. Stilistkinja je bila u trinaestočlanoj delegaciji u poseti Kubi, kao i u dvanaestočlanoj delegaciji u Njujorku, kao i u petnaestočlanoj delegaciji u Azerbejdzanu, kojom prilikom je išao i stilista za cipele. Samo za cipele je potreban jedan kofer, Luj Viton npr, i njega vuče stilista. Stilistkinja pak kofer sa haljinama, A ko vuče druge kofere?

Dakle, tačno to me zanima, i još ponešto. Nije navedeno da li je taj bio samo za ženske cipele ili i za muške. Nije da je baš zakonom zabranjeno, ali nikako ne bi trebalo da uz tamnosivo odelo budu braon cipele. Ko o tome vodi računa? I svejedno koje su boje, da li oni dok se cifraju da bi izašli, sami čiste cipele, ili imaju nekog ko im čisti. Je li to član delegacije ili je domorodac? Šta ako nova cipela, koja nije razgažena, žulji, košulja nije baš dobro opeglana, ako je prsnula kafa na haljinu, posekao se pri brijanju pa sve lipti? Dalje, šta ako se uspavaju i ne stignu da odsede na klozetu? Ili ako pak imaju proliv? Ko tu sad otrči do apoteke i kako da na nepoznatom jeziku objasni u čemu je problem. Ništa ne pričam bez veze. Mene je to zateklo u jednoj zemlji i u apoteci sam rekao trc, trc i pokazao na odgovarajuće mesto.

Šta ako, dok su na sastanku, se nekom užasno spava, ili pak prdne, ili podrigne, ilii počne da štuca? To su stvari koje se ne mogu kontrolisati
.
Šta ako je nekom žena naručila Luj Viton, a ovaj nema vremena da ode i da to kupi? A recimo da ima vremena, pa se šunja ulicom dok ne pogodi odgovarajuću radnju na kojoj, gle čuda, piše LOUIS VUITTON, osvrće se da ga neko ne vidi, pa pantomimom objašnjava šta bi hteo. A prodavačica bi mogla da govori i švajcarski, kad bi postojao, a njemu bi bilo svejedno, jer ni jedan osim srpskog ne zna. Tačno tako zamišljam naše veselog ministra inostranih poslova Dačića, kome će zbog neznanja švajcarskog i bilo kog drugog, da uvale neku gej torbu i lako može da postane žrtva porodičnog nasilja.

A šta moliću lepo, ako nekom nadođe da bi jebo? Da li se za to zove šef protokola ili se stvar rešava u tajnosti? A kako da jebeš kad ti šef obezbeđenja na dva metra? Da li se kondomi nose od kuće ili se isto ide u apoteku, samo sad je prc, prc i pokazuje se na drugo mesto.

Šta biva kad se vodi dijalog na najvišem nivou i sve što se dogovori je strogo pov a sagovornici ne govore isti jezik. Potreban je prevodilac. Da li njega posle toga ubiju, a u interesu očuvanja svetskog mira?

O čemu se priča u neformalnim kontaktima, da li se pritom loče, šta i koliko? Da li se dešava da se napiju i potuku i ponište sve što su pre toga dogovorili u interesu očuvanja svetskog mira? Da li im ikad bude muka, ne onako u ljudskom smislu, već bukvalno, pa povraćaju, i da li po tepihu kao sav normalan svet, ili gurnu glavu u šolju kao što su videli na filmu?

Da li oni igde išta plaćaju ili to sve ide na naš račun?

Da li se svi oni zajedno zajebavaju na naš račun?

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Ludilo na najjače

Ratni zločinci se u civiliziranim demokratskim društvima ne slave, niti im se komemorira

Gotovo svi u EU primili su s nevjericom reakcije na pravomoćnu presudu šestorici čelnika HR …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

thirteen + seventeen =