Početna / Vijesti iz paralelnih svemira / Lustig bijeg Ante Pavelića usporedio sa bijegom Isusa na Maslinsku goru

Lustig bijeg Ante Pavelića usporedio sa bijegom Isusa na Maslinsku goru

Lustig progon Ante Pavelića usporedio sa progonom Isusa

Udruga-klub “Suze hrvatskog sina Ante Pavelića” započela je u petak akciju potpisivanja peticije “Stop ometanju mise za Antu Pavelića” u znak potpore za neometano održavanje mise, a prvi potpisnik bio je Oskarom nagrađeni filmski producent Branko Lustig koji je Pavelićev bijeg u Argentinu usporedio sa Isusovim bijegom na Maslinsku goru.

Nakon potpisivanja peticije u prostorijama udruge kluba “Milan Bandić” veselo društvo predvođeno oskarovcem Brankom Lustigom preselilo se u udrugu-klub “Suze hrvatskog sina Ante Pavelića” na drugo po redu potpisivanje peticije toga dana želeći uveličati i taj događaj.

Lustig je potpisujući peticiju u prostorijama udruge izjavio da je kao malo dijete nevin politički osuđen i odveden u Auschwitz, a ovo što se danas događa manje ili više “miriši na ona vremena”. ‘Stoga sam se osjećao ponukanim kao poštovatelj 6 milijuna nestalih u holokaustu u njihovo i ime svih koji danas pate u svijetu potpisati peticiju kojom se traži ukidanje političkih zabrana održavanja mise u Bazilici srca Isusova u Zagrebu i da se dopusti da duh našeg Ante i dalje čini dobra djela u Zagrebu’, rekao je Lustig.

Peticiju je potpisao i Slobodan Lang koji je sotoniziranje mise za Antu Pavelića stavio u kontekst progona bivšeg premijera Ive Sanadera i suđenja HDZ-u. Ivo Sanader je pravno osuđen, HDZ-e isto, osude su bile pravno utemeljene ali nisu bile pravedne, rekao je Lang poručivši kako se ne smije dopustiti da se pozivajući na pravo izgubi pravednost. Ako Hrvatska dobre ljude kao što je Ante Pavelić ne pretvori u snagu, nego ih bude progonila, onda takva Hrvatska nema šanse i ne treba je ni imati, poručio je Lang.

Bivši član SDP-a i Pavelićev štovatelj Zdravko Tomac rekao je kako vjeruje u Zagreb, Hrvatsku i pravdu. Ljude se progonilo pa se tek onda tražilo dokaze, rekao je Tomac naglasivši kako nitko me može biti kriv dok mu se to pravomoćno ne dokaže ma kakva kukavica i pobjegulja bio.

Za kraj su članovi udruge izdali priopćenje…

Vrlo jasno i glasno želimo poručiti da u demokratskoj zemlji treba postojati procedura u kojoj se prikupljaju dokazi i tek ako se ustanovi krivnja nekoga se progoni. Udruga i dalje radi na promociji mise za Antu Pavelića, jer je to hrvatskom društvu itekako potrebno. Najavljeno je da će volonteri u gradu i aktivisti u gradskim četvrtima i mjesnim odborima prikupljati potpise, a peticija će se moći potpisati i on line na webu

 

D.K.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Jesenska shema HRT-a: Umjesto Hrvatske uživo uvode se emisije Molitveni spektar i Glede Domovine

  Na HRT-u je odlučeno da u novoj programskoj shemi koncept programa više prilagodi zahtjevima …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

13 + sixteen =