Početna / Video / Majka Tereza – Anđeo Pakla (Video s hrvatskim prijevodom )

Majka Tereza – Anđeo Pakla (Video s hrvatskim prijevodom )

majkatereza

Ispod možete pogledati kraći dokumentarni film o poznatoj albanskoj redovnici i dobitnici Nobelove nagrade za mir Majci Terezi u trajanju od 24 minute. Tako možete čuti svjedočanstva nekih njezinih suvremenika o gotovo trenutnom medijskom fenomenu u režiji britanskog BBC-a, koji je poprilično anonimnu i marginalnu dobrotvku gotovo trenutno lansirao uu orbitu svijetski poznatih ličnosti.

Možete slušati o uvijetima u hospiciju za umiruće koje njezin red vodi u indijskom gradu Calcuta; o hladnim i golim zidovima prostorija, o podnim ležaljkama na kojima leže umirući pacijenti te o potpunom izostanku bilo kakvog namještaja unutar same ustanove – začudno učestalog u viritualno svim katoličkim ubožnicama sadašnjice.

Možete slušati o bolesnicima uredno obrijanih glava smještenim u prostorijama s 50 – 60 drugih nesretnika te vidjeti sive i uistinu otužne prizore unutrašnjosti ustanove jedne deklarativno toliko brižne samaritanke; o stalnom ponovnom steriliziranju upotrebljenih igala jednostavnim pranjem u hladnoj vodi, dogmatičnom olakšavanju kroničnih bolova umirućih molitvom; te o drugim paralelama ove “vjerojatno najsvetije žene današnjice” s pukim okultnim ili skrivenim kultom smrti i umiranja.

Jasno, sve to usprkos nekim prilično izdašnim milodarma što se već desetljećima uplaćuju na ime vremešne Albanke.

U prilogu se spominju i opisuju još neke..proturječnosti te indijske hospicijske medalje, pomalo neumjesnog i ironičnog gesla na ulazu: “Tko ljubi popravak, ljubi znanje.”

Film možete pogledati ispod:

“MAJKA TEREZA – ANĐEO PAKLA” (@youtube.com)

(titlove pokrećete klikom na gumb ‘cc’ na desnoj donjoj strani prozora u kojem se izvodi klip)

 

Kontraportal

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Kratka vožnja biciklom (video)

Slovačka biciklistička reprezentacija svojim nastupom slobodnim stilom postavlja nove standarde i visine u umjetničkom biciklizmu. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

one × 5 =