Početna / Zanimljivosti / Malo medijske prevare za početak tjedna

Malo medijske prevare za početak tjedna

Malo medijske prevare za početak tjedna

Ruska služba sigurnosti FSB u suradnji sa internetskom tvrtkom Kaspersky Lab presrela je proteklih dana mrežnu korespondenciju između servera američke NSA-e u Teksasu, britanske agencije za atomsku sigurnost NWA te pojedinih internetskih adresa u ukrajini.

Dekodirane poruke razotkrile su naredbu britanskoj vojsci da usmjeri svoje nuklearne bojeve glave prema Rusiji, te da izvrši potrebne pripreme za preemptivni atomski udar nakon 15. ožujka. Na temelju podnesenog izvješća, rusko ministarstvo obrane proglasilo je stanje visoke ratne spreme. Jedino, ta vijest zapravo je internetska prevara (hoax). Pustio ju je poznat mrežni obmanjivač i vođa apokaliptičnog kulta.

Lažne i imaginarne reportaže o tome kako ‘američka paravojska poduzima gerilske prepade na plinovod u izgradnji’; ”nuklearna materija iz rastaljenih japanskih reaktora progrizla je put kroz zemljinu unutrašnjost i izbila u moru pred Argentinom’; te kako ‘je ‘Rusko vodstvo zapovjedilo da se Fukushimu sravni sa zemljom’; ‘Viritualna valuta Bitcoin srušila je američki Wall Street’; neki su od primjera novinskog izvještavanja novinara poznatog kao ‘Sorcha Faal’.

 

piše/Krešimir Pavlović

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Povijesno gledajući: Narodna fronta – Socijalistički savez radnog naroda

  NARODNA FRONTA je bio savez radničke klase i drugih demokratskih progresivnih snaga, nastao na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

one × 4 =