Početna / Istaknuto / METEOALARM

METEOALARM

vakula

 

Jedino u slučaju da počne Treći svjetski rat, televizije neće imat vremena svaki dan savjetovat građane da uzmu kišobrane jer vani pada kiša.

Svi će bit do gole kože mokri, al’ to nije sve; srčani bolesnici će biti u najvećoj opasnosti i poumirat od infarkta, alergičari se pogušit, vozači neće prilagođavat vožnju vremenskim uvjetima i dogodit će se milijuni lančanih sudara.

KIŠA je nepoznat meteorološki fenomen, to je oborina tekuće vode u obliku kapljica promjera od 0,5 mm. U nekim kulturama su izmišljene sprave protiv te pojave kao što su kišobran ili kabanica. U Hrvata gotovo nepoznata vremenska pojava obzirom da je pustinjska država.

SNIJEG je bijele boje i sastoji se od pahuljica koje nastaju smrzavanjem sitnih pothlađenih kapljica vode u višim slojevima zraka. Također nepoznat meteorološki fenemoen u Hrvata. U naprednim kulturama izmišljene su čizme koje glavu čuvaju, kaputi, bunde, kape, rukavice i šalovi.

VJETAR je nevidljivi fenomen, ne vidiš ga a diže kosu u zrak!? Nije poznato postoji li kultura koja je izmislila sprave protiv te pojave i to zato jer je – nevidljiv. Puše različitog intenziteta i jedina obrana je; budi doma, slušaj vijesti i čekaj da prestane.

LED nastaje smrzavanjem vode na tlu, proziran je, teško vidljiv i sklizak. U slučaju pojave tog fenomena preporuka znanstvenika je da se nikako ne izlazi iz kuća, osim ako posjedujete napravu koja se zove sklizaljke (slićuhe).

Događa se da se sva četiri fenomena pomiješaju u isto vrijeme što uglavnom izazove pomor Hrvata koji nisu poslušali savjete eminentnih stručnjaka s tog područja znanosti.
Ne može pomoći demografska obnova ako svi plodni građani ne slušaju cjelodnevne obavijesti. Zato bi trebalo kažnjavati sve potencijalne roditelje koji nisu pratili meteoalarm.

Sad se pitate kako su preživjeli stariji Hrvati dok nije bilo znanstvenih istraživanja o tom fenomenu? Pa, preživjeli samo najotporniji ili igrom slučaja. Danas se više ne rađaju takvi ljudi, već su to neka krhka bića čiji život ovisi samo o dnevnim savjetima medijskih stručnjaka. Ne postoji više opravdanje za upale pluća, infarkte, padove na cesti, sudare automobila i ostalih gluposti koje se događaju zbog neposlušnosti.

PAZI KIŠA! PAZI SNIJEG! PAZI LED! PAZI VJETAR!

By: Sonja Smoljak

Facebook komentari

Sonja Smoljak

Biti domoljub znači ljubiti ulazna vrata

Provjeri i ovo

IZJAVA SOCIJALISTIČKE RADNIČKE PARTIJE POVODOM DONOŠENJA PRAVOMOĆNE PRESUDE BiH ŠESTORKI

Facebook komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

eight − seven =