Početna / Dnevni Komentar / Migracijska posla

Migracijska posla

migracijskaposla

Baš čituckam intervju direktora njemačke policije o trenutnom stanju s policijskim kadrovima. Kako trenutno motre 800 njemačkih državljana osumnjičenih za terorizam, zatim kako se bliže limitu kojeg mogu pokriti sa raspoloživim ljudstvom, te kako će u narednom vremenu trebati postaviti neke prioritete u određivanju koga nadzirati.

Zatim se u intervjuu opisuje kako su njihovi djelatnici baš nedavno spriječili teroristički napad bombom na frankfurtskom biciklističkom sajmu, prateći njemačkog povratnika iz Sirije koji je kupio veliku količinu opasnih kemikalija u lokalnoj trgovini služeći se lažnim imenom.

A takvih je ‘povratnika’ na listi za danonoćno nadziranje trenutno gotovo 300 i taj broj samo raste.

Možda bi pomoglo da se povedu za primjerom svojih američkih kolega pa popune policijske redove sa nedavno razvojačenim američkim veteranima koji zbog dijagnosticiranog PTSP-a, nasilnosti i drugih psihičkih poremećaja nisu uspjeli pronaći posao nakon završetka vojne službe.

Ili pak da se okrenu domaćim ilegalnim useljenicima koji ispunjavaju fizičke kriterije a žele ostati u zemlji pod svaku cjenu. Čini se kako takvi profili danas sačinjavaju gotovo polovinu svih novih policijskih kadrova u SAD-u.

migracijskaposla1

Zatim spazim vijest od petka iz Nizozemske koja govori o prosvjedu ženskih imigranata sa djecom. Otprilike stotinu mališana afričkog, bliskoistočnog te istočnoeuropskog podrijetla prolazilo je ulicama Amsterdama noseći svijetle majice sa natpisima: “Da li je ovo dovoljno bijelo za Vas?”.

Kako priljev spomenutih useljenika u zemlju poslijednjih godina postaje sve veći tako i u pojedinim školama počinju prevladavati tamnoputi učenici. Starosjedioci ponekada ne žele da njihova djeca pohađaju istu školu, tako da u u dvije gradske škole koje trenutno primaju djecu imigranata počinje ponestajati učenika za popuniti pojedine razrede.

Pokušavam si zamisliti analognu situaciju gdje u dvije škole u glavnom gradu s ovih prostora broj učenika neke strane, manjinske nacionalnosti prednjači pred brojem djece starosjedilaca. Moram priznati da ne znam za takav primjer. Niti za onaj s polovinskom zastupljenošću, a da je škola u glavnom gradu i nije u tipu pilot-projekta EU.

Ti Nizozemci onda su dosta liberalan i kozmopolitski svijet.

Krešimir Pavlović

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Što oslobađajuća presuda je… a što nije?

  Ovaj prilog napisao sam 6. travnja 2013. potaknut silnim “domoljubnim” laprdanjima i preseravanjima nakon …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

four × three =