Početna / Dnevni Komentar / Milanove gradske čarolije

Milanove gradske čarolije

Milanove gradske čarolije

Jučer je gradonačelnik Bandić, iz  privremenog ureda u Remetincu, povukao punomoć svojoj zamjenice Sandri Švaljek.
Uslijed dugogodišnjeg devastiranja glavnog  grada, koji je pretvoren u podzemnu garažu i nadzemni parking, ova vijest ne budi prevelik interes kod građana.
Mada je u javnosti, nakon privođenja Bandića, zatitrala slabaška nada u reanimaciju grada, ubrzo je postalo jasno da jabuka ne pada daleko od stabla. U obranu Švaljek možemo reći da je ipak bila kratko, a i samo zamjenica gradonačelnika.
Ni jedan suvišan ured u Gradu, kao na primjer, Zgcu ( Zg Cykle unit) nije rasformiran, a i ni jedan problem običnih građana nije riješen.

Iako je svima, koji su pokušali u pristojnom roku dobiti  potrebnu Suglasnost Grada za održavanje nekog događaja, jasno da je to igra živaca i strpljenja, ipak je u Savskoj niknuo šator bez prijave, dozvole, dakle ilegalan. I eno ga još sa svim nakaradnim porukama i fašističkom ikonografijom.
Kao i mnogo puta do sada, u kratkoj povijesti Hrvatske neovisnosti, jedinu korist od ove gužve nastale u Gradu Zagrebu,  imao je HDZ. Njemu je, toj nepravomoćno osuđenoj stranci za pljačku svog naroda s jednom rukom na srcu, a drugom u blagajni državnih firmi, Švaljek je oprostila dug od 30 000 kn i to iz 2005. godine. To je period u kojem su, dokazano, pljačkali svoj hrvatski narod, a od 30 000 000 kn koje moraju vratiti, nisu našli za shodno platiti komunalije. Zašto bi? ZNA SE da za njih vrijede drugi zakoni. Za njih uvijek postoji neka skrivena uredba po kojoj mogu ne platiti dug. Možete li vi, a da vam se odmah ne javi Odvjetnički ured Hanžeković?
Nakon jučerašnje sjednice Gradske skupštine, možda se da iščitati i razlog takve velikodušnosti Švaljek.
Na pitanje o tome na kojoj bi se listi mogla naći  za ,izgledne, prijevremene izbore u Zagrebu, Sandra Švaljek uz osmijeh je rekla da na to pitanje neće odgovoriti, ali ZNA SE tko vodi grad… I tako, u skladu sa svim modernim marketinškim kampanjama, reklamne poruke u epizodama i nastavcima otkrivaju što se u stvari, reklamira.
Također, u skladu s navadama naših građana, možemo biti sigurni u to da ćemo ponovo kupiti isti loš proizvod. Nepotreban, štetan i preskup, samo u novoj ambalaži.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Što oslobađajuća presuda je… a što nije?

  Ovaj prilog napisao sam 6. travnja 2013. potaknut silnim “domoljubnim” laprdanjima i preseravanjima nakon …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

11 + 10 =