Početna / Dnevni Komentar / Milanović se neće fotografirati sa predsjednicom države, ali će se zato rukovati sa Glavašem

Milanović se neće fotografirati sa predsjednicom države, ali će se zato rukovati sa Glavašem

milanovic

Stigavši na Pantovčak na prvi krug konzultacija za imenovanje mandatara nove hrvatske vlade, još uvijek aktualni predsjednik Vlade Zoran Milanović, pokazao je svu raskoš svog malograđanskog mentaliteta i horizontalnog poimanja žena…kako u politici, tako i u privatnom životu.

Ono što je još znakovitije je činjenica da ovaj njegov protokolarni ispad opsjenarska ljevica, koja si utvara da je socijalna, opravdava time da je to odgovor na Kolindinu preuranjenu izbornu čestitku HDZ-u.
Ovaj krajnje neprofesionalan potez Milanovića koji je u stilu Bandića “idemo delat”, bio bi još i razumljiv da je u okviru Milanovićeve dosljednosti u odnosima s opozicijom, ali dosljednost Milanovića očitava se jedino u njegovom kulturuloškom hendikepu u odnosima sa medijima, ali i prema kolegama.
Jer ako mu predsjednica države nije kolega, osoba koja zajedno sa njim obnaša jednu od najvažnijih funkcija u državi (ma koliko je funkcija u većini slučajeva samo fikusarna), onda bi bilo dobro da se Milanović i očituje po tom pitanju…da li je on premijer Hrvatske ili si on utvara da je premijer samo svog malog svemira.

Jer jedno je boriti se u političkoj areni i svoje oponente dovesti u podređeni položaj svim leganim sredstvima, a nešto sasvim drugo je legalno izabrane predstavnike vlasti javno vrijeđati unutar protokolarnih susreta.
Osim toga, Milanoviću nije palo na pamet da ne pruži ruku Branimiru Glavašu koji se slika uz slike Hitlera, Pavelića i koji glumi prvog ustašu Hrvatske.
Nije se Milanović okuražio kad su Glavaševe muške mažoretkinje defilirale u crnim vojnim odorama na Markovom trgu pred saborom i nije mu palo na pamet da ne dopusti naslikavanje fašistoidnih trupa pred najvažnijom institucijom u državi.
Milanoviću nije sinulo da bude drčan prema Glavašu i da mu ne pruži ruku sa riječima “to rukovanje ćemo kasnije obaviti kad dokažeš da nisi ratni zločinac” , ali odbijanje jednog benignog slikanja sa predsjednicom uz rečenicu “to ćemo kasnije”, pokazuje sav šovinizam Milanovića i njegovo horizontalno poimanje žena.

Bilo bi izuzetno zanimljivo da je Milanović isto tako odgovorio i Angeli Merkel nakon slučaja Perković, kada se nakon tog međunarodnog poniženja našao pod njenim nogama, ali u tome i je sva problematika.
Očito je da Milanović ima velikih problema u prihvaćanju žena kao ravnopravnih sudionika politike, pa pogledajte samo šta je napravio od vlastite stranke.
Svaku iole samosvjesniju ženu je ili izbacio iz stranke ili degradirao. U svakom slučaju žene se ne bi smjele pomiriti sa ovakvim predsjednikom SDP-a i predsjednikom Vlade, ma koliko smatrale predsjednicu tek pukim ukrasom HDZ-a i NATO-a na čelu države.
Jer ako se tolerira ovakav muški šovinizam na najvišoj razini u državi, možete samo zamisliti šta se događa u u 4 zida u privatnosti nečijeg doma, pa i premijerovog.

 

piše: Branko Rafajac

Facebook komentari

Branko Rafajac

Pripadnik radikalne grupe proletera "Mučki provokatori" što imaju za cilj izazivanje osjećaja neugode političko-poslovnoj eliti i funkciju putokaza za istu prema Remetincu. Radikalnim guljenjem njihovih džon obraza i stavljanjem soli na njihove kriminalne rane ostvaruje zajedno sa grupicom entuzijasta okupljenih na KontraPortalu višestruke moralne satisfakcije koje kasnije dila obespravljenom narodu.

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

3 × five =