Početna / Vijesti iz paralelnih svemira / MINISTARSTVO ZDRAVLJA KUPILO PET DEVEDESETPRVOMJERA

MINISTARSTVO ZDRAVLJA KUPILO PET DEVEDESETPRVOMJERA

Arcadis Orbic 3D sorgt für erhöhte Präzision während der Ope
Iz ministarstva zdravlja stigla je vijest o kupnji pet novih devedesetprvomjera, najsuvremenijih dijagnostičkih uređaja. Projekt je realiziran u suradnji s Ministarstvom branitelja.

Radi se o devedesetprvomjerima nove generacije, poznatog i renomiranog poduzeća Natus Medical Incorporated, razvijenih u kooperaciji s NeuroComom i Bayerom.

Uređaj s gotovo stopostotnom točnošću može dijagnosticirati gdje je osoba bila devedesetprve. Radi na principu kombinirane tehnike napredne DNK analize, psihijatrijskih vještačenja i takozvanih Vivaldijevih valova.
Osim preciznih podataka o mjestima boravka osobe tijekom devedesetprve, može se utvrditi je li osoba konzumirala prekomjerne količine alkohola ili opojnih droga, što nam je potvrdio i prof. dr. Slavko Sakoman.

91

Na svečanom premijernom pregledu u KBC Sestre milosrdnice u Zagrebu bilo je vrlo zanimljivo i edukativno, već kod prvih pacijenata ustanovljene su znatne razlike između upisanog ratnog puta i tvrdnji po kafićima u pripitom stanju od dijagnoza koje je pokazao devedesetprvomjer.

Četiri nabavljena uređaja bit će raspoređena po najvećim bolnicama; u KBC Sestre milosrdnice i KB Dubrava u Zagrebu te u KBC Split i KB Osijek.
Peti uređaj je prijenosnog tipa i bit će na dispoziciji svim gradovima, ambulantama i braniteljskim udrugama diljem Hrvatske. Prvi pregledi pacijenata će biti obavljeni u Stožeru za obranu hrvatskog Vukovara, a potom se uređaj šalje na putovanje prema krajnjem jugu Hrvatske, simbolično nazvanom „pregledaj se, lupi petama i reci“.

Branitelji iz šatora u Savskoj, kako doznajemo, imaju rezerviran besplatan termin u KB Dubrava od 28. do 31. ožujka od 7 do 19 sati.

devedesetprvomjer

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Jesenska shema HRT-a: Umjesto Hrvatske uživo uvode se emisije Molitveni spektar i Glede Domovine

  Na HRT-u je odlučeno da u novoj programskoj shemi koncept programa više prilagodi zahtjevima …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

5 + 10 =