Početna / Istaknuto / Misa za Pavelića: Skupina fašista napala prosvjednike

Misa za Pavelića: Skupina fašista napala prosvjednike

palmotićeva1

 

Prilikom jučerašnjeg prosvjeda Inicijative protiv fašizma – pred bazilikom Srca Isusova u zagrebačkoj Palmotićevoj ulici gdje se već godinama održava misa za ratnog zločinca Antu Pavelića – došlo je do fizičkog napada na antifašiste. Neki od protuprosvjednika nosili su ilegalno ustaško znakovlje. Srećom, do sukoba s težim posljedicama nije došlo jer su antifašisti u samoobrani pružili snažan otpor i napadači su se razbježali.

 

Priopćenje za medije – Inicijativa Protiv fašizma

Uslijed sve češćeg i otvorenijeg veličanja fašizma i pokušaja revizionizma povijesti te rehabilitacije zločinačkog ustaškog pokreta u Hrvatskoj te podjednako tako čestog pokušaja dominantne liberalne ideologije da sve to prikaže kao tek marginalne i izolirane incidente, mi antifašistkinje i antifašisti okupljeni u neformalnu inicijativu „Protiv fašizma“ osjećamo dužnost još jednom upozoriti javnost na ponovo buđenje fašizma u Hrvatskoj.

Primjera ima stvarno mnogo, pa možemo krenuti od najnovijeg koji se dogodio upravo jučer kada je novi predsjednik sabora, Željko Reiner inače i član HDZ-a, na dan kada smo bili ponovo prisiljeni prosvjedovati i protiv održavanja mise za ustaškog poglavnika Pavelića te kada se dogodio i napad fašista na prosvjednike, zatražio da se Hrvatski sabor preimenuje u Hrvatski državni sabor, što je ime tijela kojeg je osnovala kvislinška Nezavisna Država Hrvatska 1942. godine.

Ranije ove godine smo mogli svjedočiti i osnivanju fašističkih falangi od strane AHSP-a i pokušaju postrojavanja istih na glavnom Zagrebačkom trgu, u čemu su bili spriječeni upravo od nas antifašista. Mogli smo svjedočiti i osnivanju isto tako fašističkih falangi od strane osuđenog ratnog zločinca Glavaša i njegovog HDSSB-a koji je, nažalost, također i parlamentarna stranka. A vidjeli smo i doček te veličanje osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića od strane katoličke crkve, kao što smo mogli vidjeti i svastiku na Poljudu, izlazak šatoraša na ulice sa plinskim bocama te prijetnje terorističkim napadima, razbijanje ćiriličnih ploča i mnoge druge slične primjere desnog ekstemizma koji sve više uzima maha.

Uz sve to nabrojano, šaljemo Vam i slike koje prikazuju učestalo, svakodnevno veličanje fašizma na našim ulicama i gradovima, što se sigurno ne može okarakterizirati kao tek marginalne i izolirane slučajeve

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Tuđman, Šušak i salveta

Plenkoviću, okani se „uredovanja“ po BiH

Ili od „Presuda je neprihvatljiva!“ 29. 11. 1017. do „Hrvatska poštuje presudu!“ 04. 12. 2017. …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

twenty − 18 =