Mlado kokodalako na mlativujcu

IMG_5912

 

 

Kada imate slobodnog hrona, u ovom slučaju, vremena, možete svašta da radite.

Da peglate, da pijete pivo, da gazite puževe po ulici, da plašite komšijinog psa starom metlom…

Ja, na primer, volim da se prisetim nekih događaja, koja su mi ostala urezana do dana današnjeg.

Tako sam se, jedared, zamislio i prisetio, kada sam bio mali deca, i krenuo sam u prodavnicu. Tek što sam izašao iz kuće, susreo sam dežurnu sekjuriti kameru našeg komšiluka, baba Stanku. Već sam znao šta će da me pita, ali, kao veoma vospitano dete, ja sam sačekao da saslušam sve što je ona, u datom momentu, imala da kaže.
“Brane, dete, ‘el u dućan ideš? Ideš? E, jer bi mogo da uzmeš jedno pakovanje Seni medijum šesticu, za deda Rajka, znaš da on malo malo pa prne, al’ to nekad ume i da litne, pa bolje to da radi u Seni nego po sebi, a i dasku zapišava, leđa mi prepukla kad stalno brišem, ne mogu ni muškatle da održavam. A, što imam lepe muškatle, reci mami da dođe da uzne pelcer, primiće se, garant, samo da ne drži na suncu. Jes vruće ovog leta, ja se sva osula pod miškom, bila sam kod Krljajića, doktora, reko mi je da ne mažem raso na to, dao mi kremu neku i to je prošlo, ko rukom, za dve nedelje. U nedelju sam u crkvi bila, pratili smo popa u pemziju, znaš kako je svečano bilo? Našla sam slobodno mesto pa sam sedela, inače ne bi mogla ja toliko da stojim, matora sam ja. Ustvari, nestalo mi habea, ići ću ja u prodavnicu, ne moraš ti, reci mami da dođe po muškatle.”

Eto, to je jedan događaj, iz tog nekog davnog vremena, koji sam hteo da podelim sa vama.

Ostajte mi dobro, do sledećeg pisanja!

IMG_5910

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eeee, daaa!!! Recept!!
Pokile belog pilećeg ispržite sa golicama, lanom i suncokretom i kad je gotovo stavite na opran mutavilac i prelijete limunom. Eto. Mož i senf sa strane.
Ajd!

 

 

Facebook komentari

Baiko

"Imperativ je izvršiti jednu podrobnu deratizaciju, jedan permanentni humani genocid u ovom regionu, radi dalje koherencije sa habitusom istog i uspostavljanja ponovne harmonije uređenog sistema jedne države..." - Vesna Vukelić Vendi

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

13 − eleven =