Početna / Istaknuto / MORH najavljuje promjenu: Uvodi se virtualno služenje vojnog roka od 6 mjeseci!

MORH najavljuje promjenu: Uvodi se virtualno služenje vojnog roka od 6 mjeseci!

 

Još jedan novitet iz MORH-a! Služenje vojnog roka trebalo bi se, prema još nepotvrđenim informacijama, produljiti na čak 6 mjeseci, ali služilo bi se virtualno u svojim domovima. Prema zaključku koordinacije MORH-a, civilnih udruga, svjetske asocijacije za civilnu vojsku International military civilian jerk, te njemačkog instituta za civilnu zaštitu Hans-Dietrich Drckenbauer, prijedlog zakona o služenju civilnog vojnog roka virtualno u trajanju od 6 mjeseci bit će poslan u proceduru u Hrvatski državni sabor.

Kako neslužbeno doznajemo, služenje virtualnog vojnog roka odvijalo bi se u dvije faze. Prva faza trajala bi mjesec dana i u tom periodu bi ročnici putem skype-a bili upoznati s naoružanjem, te virtualno završili pješadijsku obuku.
U drugoj fazi ročnici bi sudjelovali u video igrici “Postani i ti general”, te pod strogom kontrolom instruktora i časnika HV-a morali savladati najmanje deset nivoa. Natjecanje bi bilo ponajviše koncipirano na pucačkim zadacima i igrama strategije.
Svi činovi koje zarade tijekom igrice ostat će im zauvijek.
Djeca branitelja kretat će s petog nivoa, jer se smatra da su prvih pet nivoa već apsolvirali slušajući ratne priče roditelja i rodbine.
Ročnici bi pristup ostalim internetskim stranicama imali samo dva sata dnevno, a pristup pornhubu samo pola sata subotom navečer.
Iz MORHA najavljuju stroge kontrole, jer prema trenutno dostupnim informacijama kineski i tajlandski hakeri su već ponudili prodaju nivoa i činova.
Kako doznajemo, dvojbena je i uniforma koju bi ročnici morali oblačiti; jedni tvrde da treba biti maskirno, a drugi da trebaju nositi plave kute.
Predstavnik udruženja ročnika Hrvoje Bitangić izjavio je: “Zadovoljni smo nacrtom zakona, iako je program prilično zahtjevan. Naravno da nam je svima u cilju doći do desetog nivoa i postati general HV-a. Ako je to uspjelo šoferima i monterima grijanja, zašto ne bi i nama?”

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

UABNOR BIHAĆ: Protiv izgradnje pravoslavne crkve na lokalitetu zaštićenog Spomen parka žrtavama fašističkog terora Garavice

Spomen park žrtava fašističkog terora Garavice, kulturni pejzaž  Kao predsjednik UABNOR-a Bihać, a na osnovu …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

fourteen + 10 =