Muljava torta od oraha i banane

Muljava torta

 

Svetski poznati kuvari moraju da spremaju raznovrsna jela, slatkiše i ispite, ako žele da imaju dobro plaćen posao. Kuvara ima mnogo, svi rade u svim restoranima, a, oni najskuplji, mažu tanjire senfom i balzamikom u gelu, da bi ga naplatili pecto ‘iljada dukata i po pola litre krvi od mušterije. A dobiješ karamelizovanu polovinu graška sa 13 mrva parmezana.

Ja sam kućni kuvar, volim da kuvam i da komponujem instrumentalnu muziku. Nekad i pevam. Sve što radim, radim svim srcem i uvek ispadne dobro. Nemož’ ništa raditi preko nekih stvari (koje nisu za novine), a da očekuješ da ti aplaudiraju. Ne mora to da bude strogo upakovano, treba da zvuči i da ima prepoznatljiv ukus ili ton. Sve je u harmoniji.

Tako i ovo, o čemu pišem danas.

Posle mesnije’ i jakije’ jela, zelenije’ i kukuruznije’ zakusaka, na red je dođila i jedna fantazijona torta, idealna za ove letnje paklene dane. Frižiderna je, tako da leči Lucifereve sunporne kupke i koplja i ugljeve, na prijatnije’ 45 stepeni. Ne izgleda baš, ali je preukusna i nije jaka. Mislim, stoji ona čvrsto, ali nije preslatka, mrzim preslatke kolače i torte.

Avaj, ne budite lenji, ova torta se pravi bukvalno za dvadeset minuta, a ‘ladi ko taštin pogled.

Nema ni mnogo sastojaka, i ne treba nikakv skil za poslastičare.

Potrebno je:

– 700 gr Petit beurre keksa,
– 300 gr mlevenog keksa,
– 1l jogurta,
– 200 gr šećera u prahu,
– 1 kesica vanilin šećera,
– 100 gr crne čokolade,
– 350 gr višanja,
– šlag

U poveću wangloo krupno salomiti boga bogovoga u keksu, al na krupno.
U taj genocid ubaciti mleveni kex i šećer u prahu i vanilin šećer. Naliti hogurtad, celu litru, naliti. Dobrano izmuljati i smesu podeliti napola. Jednu polovinu izoblikovati na tanjiru raznih boja, u krug, glupo je u kocku ili pravougaonik na okruglom tanjiru raznih boja. Na tu oblikovaniju narendati čokoladu. Mmmm, čokolada….
U drugu polovinu smese insertovati višnje i zamiješati. Metuti ozgor, oblikovati i metuti u Obodin na pola sata. Ne zamrzivač, frižider.
Našlagati šlag na tortu i poslužiti… ako mora.
Naprskati Etkerovim zajebancijama za ukrašavanje, dizgleda na nešto.
Seći mokrim nožom.

Nije pogodna za dečije rođendane jer zbog koštica od višnje.

IMG_3121

Facebook komentari

Baiko

"Imperativ je izvršiti jednu podrobnu deratizaciju, jedan permanentni humani genocid u ovom regionu, radi dalje koherencije sa habitusom istog i uspostavljanja ponovne harmonije uređenog sistema jedne države..." - Vesna Vukelić Vendi

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

3 × five =