Početna / Udruge / Na zagrebačkom Cvjetnom trgu sutra priprema i podjela besplatnog ručka

Na zagrebačkom Cvjetnom trgu sutra priprema i podjela besplatnog ručka

hrAananeoruzje

Kolektiv ‘Hrana, a ne oružje’ ovu subotu na zagrebačkom Cvjetnom trgu dijelit će besplatnu, toplu vegansku hranu od namirnica prikupljenih na zagrebačkim tržnicama svima koji žele jesti.

Zbog iskrivljenih prioriteta i nepravilne raspodjele resursa svakoga dana mnogi umiru od gladi.

Kako bi ukazali na ovu krizu vrijednosti, kolektiv ‘Hrana, a ne oružje’ bavi se direktnim akcijama dijeljenja hrane na javnim površinama u centru grada ukazujući na problem beskućništva i života na ivici egzistencije nasuprot potrošačkom ludilu na zagrebačkoj špici.

Svratite do njihovog štanda na Cvjetnom trgu i ugrijte se uz tanjur finog veganskog variva. U slučaju kiše ili jakog snijega, štand će biti postavljen u Oktogonu.

Također, poželjni su novi aktivisti/aktivistkinje. Ako želite sakupljati i kuhati hranu s kolektivom ‘Hrana, a ne oružje’, javite im se na mail: hnozagreb@gmail.com.

Isto tako, ako imate viška zimske, tople, nosive odjeće za odrasle ili za malu djecu, donesite je u subotu na Cvjetni jer će pored štanda s hranom biti i ‘Uzmi ili ostavi’ gdje će ljudi moći razmjenjivati odjeću.

Odjeća koja ostane ‘višak’ na štandu, bit će donirana izbjeglicama. Posebno su dobrodošle kape, rukavice i čarape svih veličina.

 

Izvor: Lokal.hr

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

ANTIFAŠISTIČKA AKCIJA U ZRENJANINU POVODOM DRUGOG ROČIŠTA I PROCESA ZA REHABILITACIJU KVISLINGA I FAŠISTE MILANA NEDIĆA

Antifašistkinje i antifašisti u organizuju akciju u znak protesta protiv nastavka sudskog procesa za rehabilitaciju …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

nineteen + nine =