Početna / Istaknuto / [NAJAVA]: 15. festival europske kratke priče

[NAJAVA]: 15. festival europske kratke priče

europskakratkapriča

Za dva tjedna u zagrebačkom kazalištu Teatar ITD održava se 15. festival europske kratke priče. Festival europske kratke priče (FEKP) pokrenut je 2002. i jedan je od prvih festivala u Europi posvećenih ovoj književnoj formi.

Ono po čemu se FEKP razlikuje od većine drugih hrvatskih festivala suradnja je s domaćim nakladnicima, stipendiranje i usavršavanje mladih prevoditelja, sistematski rad na tome da se preko kontakata proizašlih iz festivalskih druženja Europi predstave suvremeni hrvatski pisci… ukratko, svijest o tome da, ako želi biti živ, Festival ne može postojati mimo onih koji čine književnu scenu na kojoj diše.

Na FEKP-u je tako do danas gostovalo preko 150 pisaca iz 15 europskih zemalja. Festival je ugostilo šest hrvatskih gradova. U sklopu festivala objavljeno je i predstavljeno 15 antologija europske kratke priče, uz bar još toliko knjiga festivalskih gostiju.

Festival je organizator i sedam prevoditeljskih radionica iz suvremenih europskih književnosti, čije pobjednike, u suradnji s međunarodnim partnerima, nagrađujemo studijskim boravcima u Poljskoj, Italiji, Irskoj, Švedskoj i Španjolskoj.

Petnaesto izdanje Festivala europske kratke priče održat će se u Zagrebu, Velikoj Gorici, Samoboru i Osijeku od 29. svibnja do 3. lipnja. Festival će se službeno otvoriti u Laubi, dok će sva večernja čitanja, kao i zatvaranje festivala, biti održana u Teatru &TD – stoji u opisu događaja.

28. #FEKP autora: http://bit.ly/21wUqDH

Detaljan #FEKP program: http://bit.ly/programFEKP2016

Više informacija o događanju biti će dostupno na službenoj web-stranici FEKP-a te na stranicama Teatra ITD.

 

Kontraportal

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

10 + six =