Početna / Kultura / [NAJAVA]: 6.Cirkuski ulični festival u Samoboru

[NAJAVA]: 6.Cirkuski ulični festival u Samoboru

šesticufusfest1

6.CU’FUS održava se od u Samoboru od 20. do 22. svibnja 2016., a posvećen je cirkuskoj/izvedbenoj uličnoj umjetnosti. Kroz žongliranje, vožnju monocikla, hodanje po žici, komediju, klaunove, equilibriste, fizičko kazalište, performere, ulično kazalište, glazbu, igru s posjetiteljima, smijeh i veselje zbližit će različite kulturne afinitete i različite generacije građana.

Cilj mu je upotpuniti kulturnu, turističku, zabavnu, ali i gastronomsku ponudu grada Samobora, dok mu je uloga oživljavanje humorističnog duha grada Samobora.  Godine 2011 godine ovaj festival je postavio Samobor na cirkusku kartu Europe i potvrdio je svoju težnju da nastavi s radom, a slijedećih godina se proširuje i postaje prepoznatljiv Samoborski festival.

Prestavljamo Vam mnoštvo domaćih i međunarodnih artista i uličnih predstava s područja cirkuske umjetnosti te redoviti cirkuski ulični program,  cu’fusek(dječji program),  cirkusku gala večeru,  chilliBar na cu’fusu, cu’fuzik -muzika na cu’fus-u, cu’fusarije (cirkuske radionice), prezentacije na cu’fusu, eko kutak, gastro ponudu, natječaje, nagradne igre i još puno, puno cirkusarija…

Artiste koje pozivamo ove godine istražuju sve sfere cirkusa što uključuje eksperimentiranje s različitim novim medijima (glazba, suvremeni ples, mima, fizički teatar, digitalna umjetnost…). Na taj način se posjetiteljima festivala pruža novo iskustvo i najnovija cirkuska dostignuća. Festival se održava na ulicama, parkovima i trgovima grada Samobora.

Također, program na festivalu je besplatan uz obaveznu donaciju u šešir. – stoji u opisu događaja.

Detaljan program nalazi se na stranici organizatora.

 

Kontraportal

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Naši dani na Sceni Ribnjak

  Sinoć je na Sceni Ribnjak odigrana predstava Naši dani, prema tekstu Radoja Domanovića ( …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

17 + 16 =