Početna / Istaknuto / [NAJAVA]: Izlog suvremenog zvuka 2016.

[NAJAVA]: Izlog suvremenog zvuka 2016.

izlogsuvremenogzvuka1

Od 4. do 7. svibnja, glazbenici, glazbeni istraživači, umjetnici zvuka, skladatelji i performeri u četiri će se dana publici Izloga predstaviti kroz 30 programa. Proljetno glazbeno druženje u Studentskom centru okuplja vodeća imena suvremene glazbene scene kao i ona koja tek dolaze. Izlog je istraživanje, proces i razvoj, daje prednost glazbenoj zajednici odnosno sceni radije nego zakonitostima i pravilima glazbene industrije.

„Izlog je zajednička energija i trud, nastojanje koje dijelimo s prijateljima i partnerima u poticanju suradnje i dijaloga. Izlog je pokušaj ignoriranja žanrovskih granica, poticanja kreativnosti te kritičkog ali otvorenog pristupa koji nastoji uvažavati različitosti“ naglasila je umjetnička voditeljica festivala, Davorka Begović prilikom najave ovogodišnjeg programa.

Glazba domaćih predstavnika Šumovi protiv valova varira od ambijentalne glazbe preko elektronike i psihodeličnog zvuka 60-tih do suvremenog i eksperimentalnog izričaja. Kombinacija Labradforda, Morriconea i Clustera. Velika dvorana &TD-a od 22.30 sati.

Završetak prvog dana festivala u Polukružnoj dvorani &TD-a obilježit će koncert posvećen tragično preminulom bubnjaru Danielu Buessu, koji će odsvirati njegovi kolege i prijatelji Sebastian Smolyn (trombon) i Artur Smolyn (elektronika) kao bend Defibrillator s Maximeom Hänsenbergerom na bubnjevima. Braća Smolyn često su pozornicu dijelili s jazz legendom Peterom Brötzmannom, a njihova moćna svirka prožeta je utjecajima noisea, hardcorea i free jazza.

Izlog ove godine ugošćava improvizatora, multiinstrumentalista Freda Fritha, klarinerista Tima Hodgkinsona te bubnjara Chrisa Cutlera, odnosno bivših članova kultnog engleskog avangardnog rock benda Henry Cow.

MMessy Oscillators na ovogodišnji Izlog dolaze s novim hibridnim zvukom i pristupom, kao MMessy Oscillators 2.0. Svojstvena im je izrada i upotreba DIY i BIO instrumenata.

Više informacija u vezi festivala potražite na sljedećoj poveznici.

 

Izvor: Radio Student

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

19 − 16 =