Početna / Istaknuto / Nakon Mosta i Živi zid predstavio svojih 18 modela za novu Vladu!

Nakon Mosta i Živi zid predstavio svojih 18 modela za novu Vladu!

patuljci i patuljci

 

Ni Živi zid nije sjedio skrštenih ruku! U danima oko izborne „noći iznenađenja“ izradio i pripremio, baš kao i kolege iz Mosta, točno osamnaest mogućih scenarija i modela Vlade, od kojih neki imaju i po nekoliko dodatnih podverzija.

„Posljednja tri dana pročitali smo ili čuli na tisuće sugestija i komentara među kojima se posebno izdvajaju ničim potkrijepljene „teze“ da je Živi zid skupina poluobrazovanih redikula. Nebitno je što se to može pročitati na raznim forumima, ali je žalosno čuti kako takve napamet izrečene procjene daju i neki politolozi, analitičari i komentatori, ali i renomirani teoretičari zavjera, istaknuti u javnosti. To nas posebno žalosti. Budući da se olako izjavljuje da je Živi zid iznenađen vlastitim rezultatom, pomalo naivno „izbacio“ svoj nedorečeni prijedlog – a od Mosta se očekuje hitna odluka o nečem suvislijem – dužni smo pokrenuti prvi put u Hrvatskoj pravu i argumentiranu javnu raspravu o poželjnim i nepoželjnim modelima Vlade nakon parlamentarnih izbora. Svi ti modeli bit će ovih dana temeljito raspravljeni u stranačkoj Vladi u sjeni, a neki od njih, nadamo se, i u hrvatskoj javnosti“, izjavio nam je neimenovani izvor iz Živog zida.

Prvi i najartikuliraniji model bio bi, kako navodi naš neimenovani izvor, takozvani šok terapijsko-antimonetarni model Velike koalicije nacionalnog jedinstva i bratstva.

Prema neprovjerenim tvrdnjama našeg neimenovanog izvora, ovim modelom bi došlo do znatnih promjena unutar same strukture upravljanja, nastala bi nova ministarstva i podresori, dočim bi se zauvijek ukinuli neki segmenti Vlade i tijela lokalnih uprava.
Tako bi, primjerice, osim obnašanja funkcije saborskog zastupnika i ministra euroskepticizma, Vilibor bio predložen za prvog savjetnika predsjednice i praktički njenu desnu ruku. Pernar bi preuzeo novoosnovano Ministarstvo zavjera, Klemm bi, kao stari suradnik, bio predložen za ministra branitelja.
Svakom građaninu bilo bi isplaćeno po 50 000 eura jer novac ionako više ne bi imao nikakvu vrijednost. Daleko više računa bi se vodilo o pravima životinja pa bi kolinje bilo strogo zabranjeno. Vrtni patuljci bi bili odmah oslobođeni i priznao bi im se suverenitet na oslobođenim područjima, tvrdi naš izvor iz Živog zida.

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Ludilo na najjače

Ratni zločinci se u civiliziranim demokratskim društvima ne slave, niti im se komemorira

Gotovo svi u EU primili su s nevjericom reakcije na pravomoćnu presudu šestorici čelnika HR …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

four + 19 =