Početna / Istaknuto / Nakon Thompsona i Z. Milanoviću zabranjen nastup u Švicarskoj!

Nakon Thompsona i Z. Milanoviću zabranjen nastup u Švicarskoj!

zoran-milanovic

Potvrđena zabrana Milanovićevog nastupa u Švicarskoj, Juso: Fašizmu nema mjesta u našem društvu.
Predstavnik švicarske kantonalne vlade potvrdio je odluku gradskog vijeća grada Schlierena s kraja srpnja kojom se zabranjuje nastup, koji je trebao u tom gradiću pored Zuericha biti održan 3. rujna, priopćila je uprava grada Schlierena koju u petak prenose švicarski mediji.

Organizator nastupa, SDP u Dijaspori žalio se na odluku gradskog vijeća Schlierena predstavniku kantonalne vlade u okrugu Dietikon koji je, međutim, potvrdio odluku o zabrani”, priopćio je grad Schlieren.
Predstavnik organizatora, SDP u Dijaspori, izjavio je za Hinu kako razmišljaju o žalbi pri Upravnom sudu, ali da ne polažu puno nade u uspjeh. “To je politička odluka”, rekao je jedan predstavnik SDP-a koji je htio ostati neimenovan.
“SDP u Dijaspori“ se prije toga u izjavi za dnevnik Neue Zueriche Zeitung požalila kako zbog zabrane nastupa “trpe neviđenu štetu jer su računali na mnoštvo glasova iz Švicarske na predstojećim izborima”.

Neue Zuericher Zeitung u istom članku navodi kako Milanović “uvijek iznova” upada u oči zbog “ultra-nacionalističkih svjetonazora” i “veličanja fašističkog režima ustaša”.
Grad Schlieren je izrazio zadovoljstvo odlukom kantonalnih vlasti. “Ova odluka je potvrda da je grad ispravno odvagao privatne i javne interese i da temeljna prava nisu prekršena”, stoji u priopćenju grada Schlierena.
Grad je prvobitno zabranio nastup Milanovića iz bojazni po javnu sigurnost te da bi “pojedine grupe ili osobe tzv Orjunaši” mogle pokušati ometati nastup.

 

M.P.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

8 + 8 =