Početna / Dnevni Komentar / Nećete u Kumrovec, niste ni prije

Nećete u Kumrovec, niste ni prije

Nećete u Kumrovec, niste ni prije

Perica Prpić, predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Ajkula, predsjednik lokalnog HDZ-a, odnedavno organizator školskih izleta, dežurni dušebrižnik i koordinator napetosti u društvu oštro je reagirao povodom izleta djece iz Osnovne škole Čavle u Kumrovec. Inače ovaj posjet organizira Savez antifašističkih boraca Primorsko-goranske županije i Udruga antifašističkih boraca i antifašista Čavle što je za koordinatora napetosti u društvu Pericu Prpića veliki problem.

Kaže Perica Prpić sljedeće… “Na ovaj izlet ukazali su nam roditelji djece, odnosno hrvatski branitelji te smo školi uputili nekoliko pitanja, među kojima zašto se jednodnevni izlet u Kumrovec organizira baš u subotu, kada su se svi dosadašnji izleti organizirali u radne dane kroz tjedan, koji se to povijesni događaj zbio da je toliko bitan za Kumrovec da se baš na taj dan djeca dovode u pratnji nastavnika povijesti, zašto se djecu dovodi u Kumrovec u Staro etno selo i to na dan kada se na istom prostoru organizira proslava Dana mladosti i obilježavanje kulta ličnosti – za Josipa Broza Tita, gdje je glavni organizator navedene manifestacije Savez društava Josip Broz Tito Hrvatske, tko će brinuti o sigurnosti djece na tom prostoru u to vrijeme, zašto se ide besplatno samo na ovaj izlet, kada su do sada djeca plaćala svaki izlet i tko plaća troškove prijevoza, na čemu se temelji i koji je okvir suradnje OŠ Čavle i SABA-a PGŽ-a te da li škola surađuje i s udrugama iz Domovinskog rata PGŽ. Roditelji i hrvatski branitelji koji su nam se obratili zajedno s nama svjedoci su i sudionici Domovinskog rata u kojem su stvorene pozitivne vrijednosti Hrvatske države i društva za koje su mnogi stradali i poginuli pri stvaranju naše jedine domovine Hrvatske, da se danas svi možemo slobodno kretati, izražavati i odlučivati s ciljem boljitka društva i domovine.”

Doista, upitajmo se, zašto se na izlet ide baš u subotu, a ne recimo u U-torak…tja, pa iz aviona se vidi da je subota srpski dan u tjednu zbog početnog “S”, a zna se da je U-torak jedini autohtoni hrvatski dan u tjednu zbog početnog slova “U”. Dakle, tu se odmah vidi neka Srbo-četnička zavjera.

Nadalje, zar nije očito da je ovaj posjet namjerno organiziran da se proslavi “Dan mladosti” i da se djecu i dalje truje sa kultom ličnosti Josipa Broza Tita i tko će se bajdvej brinuti o sigurnosti djece. Pobogu ljudi, imate Pericu Prpića, bivšeg specijalnog policajca, danas pasioniranog dušebrižnika i aktivnog faši…mislim koordinatora napetosti u društvu koji bi drage volje išao na izlet, čuvao djecu od povampirenih antifašista, komunjara, Srba i svako malo im na uho šapnuo da ništa od onoga što vide i čuju u Kumrovcu nije istina. Doduše, malo je diskutabilno ovo sa kultom ličnosti, mislim, ajde još nekako bi se dalo objasniti djeci da Dan mladosti više nije službeni praznik, ali šta ponuditi mladim umovima kao alternativu Titu…nije valjda Perica Prpić pomislio da im prišapne kako je poglavnik Ante ono čemu težimo i što uvažavamo kao povijesno nasljeđe?

Zašto se ide besplatno na ovaj izlet, pita se Perica. Ovdje bi si dao malo autorske slobode i zaključio da je izlet u organizaciji Saveza antifašističkih boraca Primorsko-goranske županije i Udruge antifašističkih boraca i antifašista Čavle besplatan samo da se napakosti fašistima i kapitalistima, ali uzmite ovu moju opasku samo kao literarnu slobodu. Stvarni razlog zašto je izlet besplatan je taj što izlet financira UDBA.

Na čemu se temelji i koji je okvir suradnje OŠ Čavle i SABA-a PGŽ-a te da li škola surađuje i s udrugama iz Domovinskog rata PGŽ, nastavlja Perica sa pitanjima. Ne znam, na ovom pitanju bi se sad mogla lomiti koplja. Možda, ovako bez neke posebne analize i saznanja oko suradnje pada mi na pamet da se suradnja temelji na Ustavu RH-a. Naime, Hrvatska je nastala na antifašističkim tekovinama i tu bi predložio drugu Perici Prpiću da se konzultira sa svojim kolegama faši…mislim sa HDZ-ovom središnjicom iz koje reagira i da nam javi da li su skupili dovoljno hrabrosti da napokon javno priznaju da su faši…mislim kukavice koje se sakrivaju iza kvazibrige ili će i dalje ovako poskrivećki prikrivati svoj faši…mislim nepoznavanje Ustava RH-a.

Na zadnju konstataciju Perice Prpića u kojoj kaže da su “mnogi stradali i poginuli pri stvaranju naše jedine domovine Hrvatske, da se danas svi možemo slobodno kretati, izražavati i odlučivati s ciljem boljitka društva i domovine”, mogu samo konstatirati da je Perica Prpić u pravu. Točno je što kaže drug Prpić i ta istina je neoboriva. Mnogi su stradali, mnogi su poginuli, ali to drugu Prpiću očito nije dovoljno jer on bi i dalje ograničavao, zabranjivao i za druge odlučivao s ciljem unazađivanja društva, pa i domovine. Ginuli su partizani, ginuli su branitelji da bi danas mogli slobodno odgovoriti udruzi hrskavičnih riba (drugi naziv rušljoribe, lat. Chondrichthyes ili Elasmobranchii)…Nećete u Kumrovec, niste ni prije.

 

piše/Branko Rafajac

Facebook komentari

Branko Rafajac

Pripadnik radikalne grupe proletera "Mučki provokatori" što imaju za cilj izazivanje osjećaja neugode političko-poslovnoj eliti i funkciju putokaza za istu prema Remetincu. Radikalnim guljenjem njihovih džon obraza i stavljanjem soli na njihove kriminalne rane ostvaruje zajedno sa grupicom entuzijasta okupljenih na KontraPortalu višestruke moralne satisfakcije koje kasnije dila obespravljenom narodu.

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

3 × five =