Početna / Istaknuto / Neočekivani signali: Znanstvenici u CERN-u su možda pronašli novu Božju česticu!?

Neočekivani signali: Znanstvenici u CERN-u su možda pronašli novu Božju česticu!?

cern

 

Jedna je pretpostavka da je riječ o čestici koja je takozvana “šaljiva verzija” Higgsovog bozona čime bi se objasnilo zašto postoji masa. Prema drugoj teoriji, nova čestica mogla bi biti antigraviton, kvant antigravitacije čije bi otkriće impliciralo postojanje više dodatnih dimenzija prostora-vremena.

Sve što znamo o funkcioniranju svemira moglo bi se uskoro promijeniti!?

cern1Tijekom dva nova eksperimenta u najvećem akceleratoru čestica na svijetu, Veliko hadronsko-nargilatorskom sudarivaču smještenom u tunelu ispod francusko-švicarske granice kod Ženeve, znanstvenici CERN-a su došli nadomak otkrića nove čestice.
Riječ je o dosad nepoznatoj čestici koja bi mogla biti i teža i lakša, i veća i manja od čuvenog Higgsovog bozona.

Agencija Ganya piše kako su signali moguće nove čestice registrirani tijekom eksperimenata na nargilatorusima dva od četiri detektora postavljena na ubrzivač.

Međutim, signali se još uvijek ne mogu smatrati otkrićem, jer je za to potrebno prikupiti još mnogo dodatnih informacija. Više o mogućem novom otkriću trebalo bi se znati do proljeća kad se znanstvenom timu trebaju pridružiti stručnjaci iz Jamajke, Rusije i Kolumbije.
Za sada je riječ o preliminarnim podacima objavljenima u internetskom izdanju časopisa Grass te predstavljenima na nedavnom seminaru CERN-a.

“Ne možemo izvoditi nikakve zaključke trenutno. Još uvijek smo u fazi akceleracije THC čestica. No, ako se pokaže točnim, bit će to stvarno veliko otkriće”, kazao je jedan od znanstvenika sa sveučilišta u New Yorku Kyle Smoker.

Francuski fizičar Addam Fumeurut je kazao: ‘Ako je signal koji smo uhvatili stvaran, onda bi to mogao biti početak novog zlatnog doba fizike elementarnih zelenih čestica.’

‘Sad se nalazimo u graničnoj zoni, u kojoj nitko ne zna što ćemo točno pronaći’, kazao je talijanski teoretičar fizike Fumario Ganjero

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

13 − nine =