Početna / Istaknuto / Neomonarhija

Neomonarhija

 

Svaka politička ideja je obesmišljena, salonskom demokratijom, lažnom levicom, uhlebljenom revolucijom. Ekonomija uništena, privreda opljačkana, organizacija predata u ruke stranačkim poslušnicima sumnjivog znanja i morala, društvo preko prisvojenih medija, izmišljene kulture i ”zaslužne” kulturne elite, interesne prosvete, pretvoreno u džunglu gde se svako pojedinačno bori za sopstveni opstanak ne osvrćući se za sobom.

Ovo je tek jedan opis stanja u deklarativnoj republici, suštinski u neomonarhiji kakva je Srbija po svom uređenju danas I kakva pokušava da ostane.

Opis je mogao biti i drugačiji, koristeći samo jednu reč; beznađe.

To beznađe je mlade izvuklo na ulice. Ulica je još uvek slobodna, nezauzeta I nezanimljiva onima koji sve drže u svojim rukama. Niko je nije prisvojio, nikome i ne treba, ta tek su sa ulice ušli u svečane salone, obukli lister odela da sjaj dopre I do najudaljenije familije u pičkovcu, navukli italijanske cipele što vazduh dok samozadovoljno hodaju seku na pola I donose odluke u ime svih nas, oni što bili su ništa a preko noći postadoše neko, tek tako.  Ulica je postala njihov kulturni centar, drugog nemaju, oteli su im ga. Upravo će ta ulica, bez obzira kako se sve na kraju završilo dati pečat njihovog generacijskog identiteta, koji već decenijama unazad ne postoji kada su mladi u pitanju. To od beznađa rađa nadu.
Sa druge strane pak, stari politički lideri nečega što se ovde uvek može nazvati opozicijom, jer se tako ponašaju I kada su na vlasti I kada su zaista opozicija, jednastavno pojma nemaju trebaju li nešto raditi ili sve kritikovati, I zbog njihovog olakog uvlačenja u strukture koje ne daju da se išta promeni  jer bi svaka promena ustvari njih prvo trebala zakačiti, polako odlaze u zasluženi zaborav. Sve što su činili, činili su tako da ne bi ništa učinili.

Da li će i kako će, predsednički kandidati koji su osvojili mnogo više glasova no što su to osvojile opozicione stranke na poslednjim parlamentarnim izborima pozicionirati sebe i svoje buduće političke organizacije ostaje tek da vidimo.

Sve u svemu i nije neko mesto za život, bilo da si na njegovom kraju ili početku.

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Restrukturiranje Agrokora na putu ili stranputici?

  Ne ulazeći uopće u genezu Agrokora i slučaja Agrokor, niti u to tko je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

fourteen − six =