Početna / Istaknuto / Nevjerojatno: Progovorila bista dr. Tuđmana! Predsjednica u šoku i nevjerici, na Pantovčak pristižu stotine obožavatelja!

Nevjerojatno: Progovorila bista dr. Tuđmana! Predsjednica u šoku i nevjerici, na Pantovčak pristižu stotine obožavatelja!

tukijevabista

 

“Taman sam bil na izlazu kad sam čul da me nešče zove: “Jooooožaaaa! Jooooožaaaa! Onak ledenim glasom. Onda sam videl da nišče ni te… A bista je počela pripovedati…”

Prvu godinu mandata predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović obilježila je u subotu “Danom otvorenih vrata“ u Uredu predsjednice i svečanim otkrivanjem biste prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Obraćajući se na Pantovčaku pred 200-tinjak građana iz svih dijelova Hrvatske, predsjednica Republike je naglasila – ni ne sluteći kakva drama će se ovdje odigrati par sati kasnije – kako je dužnost državnika i političara biti što više među građanima.
Prema tvrdnjama i – po svemu sudeći originalnim – snimkama s mobitela Josipa Pofuka, zaštitara u Uredu predsjednice, ovaj nesvakidašnji događaj započeo je u noći, nekoliko sati nakon odlaska dvjestotinjak uzvanika i svečanog otkrivanja biste u Uredu predsjednice. ( Fragmente Pofukove snimke možete pogledati OVDJE )

“Taman sam bil na izlazu kad sam čul da me nešče zove: “Jooooožaaaa! Jooooožaaaa! Onak ledenim glasom. Onda sam videl da nišče ni te. Postupil sam točno po pravilima zaštitarske službe i pital “Ima li koga u prostoriji?” A onda je bista počela pripovedati. Glas je bil isti ko njegov, a ja sam se počel švicati, nisam znal kaj da delam. Zato sam brzo na mobitel snimil kolko sam stigal. Ni baš neka snimka, stari je aparat, sad mi baš u ljetu ističe ugovor z ovim prevarantskim lopovima pa planiram nabavit neki bolji i uzet drugu tarifu. I tak, onda sam pozval stražare, došli su i neki iz neke Soe, vikali na mene da kaj izmišljam gluposti, da bum momentalno dobil otkaz. I onda je bista opet rekla “Pustiteee gaaa, to je moj Zagorac, kaj vam ni dost da ste već jenega vun hitili!?” Onda su me pustili, čak sam i dva slobodna dana dobil.”, uzbuđeno je događaj prepričavao Stjepan Pofuk.

Kako doznajemo, istraga u Uredu predsjednice još traje jer je dio Pofukove snimke ipak završio u javnosti. Prema neslužbenim informacijama čeka se dolazak povjerenstva imenovanog po hitnom postupku od strane predsjednice. U povjerenstu će, kako neslužbeno doznajemo, biti profesor emeritus Ivo Banac, ekspert u poznavanju Tuđmanovog lika i djela prof. dr. Slaven Letica, don Anđelko Kaćunko, saborski zastupnik Mosta Miro Bulj i zastupnica HDZ-a Margareta Mađerić, te posebno izaslanstvo za paranormalne pojave iz Međugorja.
Na Pantovčaku, odakle izvještavamo, u ovim trenucima je poprilična gužva. Dobar dio današnjih uzvanika na svečanosti otkrivanja biste vratio se ovamo, pridružila im se i oveća skupina obožavatelja dr. Franje Tuđmana. Došli su, kako kažu, da barem još jednom čuju milozvučan glas svog idola, no u prostoriju gdje se nalazi bista još ne puštaju nikoga dok povjerenstvo i institucije ne odrade svoj posao.

“Ovo bi moglo nadmašiti i čudo u Međugorju”, rekla je jedna obožavateljica prvog hrvatskog predsjednika, čvrsto u ruci držeći krunicu i njegovu sliku.

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Dok jedna baba kroči drumom, druga gluma šumom

  …a didaci se na pragu veleizdaje probijaju kroz neprohodne šikare korupcije Ili je to …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

17 + 7 =