Početna / Nekategorizirano / Nije to tako loše kao što izgleda

Nije to tako loše kao što izgleda

dobro

 

 

Jovica
Ustanem sa glavoboljom, polomljen od lošeg sna, uzimam džezvu, sipam vodu iz česme i stavim na ringlu.

Odem do kupatila te poput Marka Kraljevića koji je iz kamena cedio vodu, iscedim pastu za zube na dotrajalu četkicu, protrljam malo oči vodom te odem da zakuvam kafu koju sam predhodno stavio na ringlu.
Vidim da kafe ima jedva za jednu punu kašičicu, no šta je tu je.
Srknem kafu, ne samo da je retka već je i odvratna, setim se da sam vodu uzeo sa česme, pomenem čitavu familiju onom direktoru vodovoda, uzimam paklu, palim jednu od preostale dve cigarete, pogledam na sat i vidim da nemam još puno vremena, ne smem da kasnim na posao.
Sletim niz stepenice, palim kola koja se brzo ugasiše, shvatih da sam ostao bez goriva, okrećem broj taksija, sa druge strane mi se javlja milozvučni ženski glas koji me obaveštava da mi je broj isključen zbog neizmirenih obaveza.
Trčim uz stepenice natrag u stan kako bih sa fiksnog pozvao taxi, tražim broj i setim se da ja i nemam više posao i nikud ne moram da žurim, prokleta glavobolja.
Palim televizor i onu poslednju cigaretu, taman počinju vesti i evo ga onaj koga stalno ima sa još jednim glupanderom istog kova, pričaju zajedno kako je Srbija jebala kevu kako joj dobro ide na jevropskom putu, te kako građani trebaju konačno bit’ izuzetno srećni.

Jebem te Jovice, pederčino sebična, samo na svoju guzicu misliš i kukaš nešto i od silne žalopojke ne vidiš kako ti je ustvari skoro pa savršeno.

Utom nestade struja.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

3. DOGAĐAJI KOJI SU PRETHODILI USTANKU NARODA HRVATSKE: OPĆENITE RAZLIKE U PROGRAMSKIM SMJERNICAMA USTAŠKE ORGANIZACIJE, HRVATSKE SELJAČKE STRANKE I KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE ODNOSNO KOMUNISTIČKE PARTIJE HRVATSKE

Velikohrvatska programska koncepcija rješavanja nacionalnog pitanja, koja je u hrvatske zemlje beskompromisno uključivala Bosnu i …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

three × five =