Početna / Dnevni Komentar / Nova definicija terorizma

Nova definicija terorizma

kolinda111

 

slobo-300x150Saznali smo i novu definiciju terorizma.
Nisu teroristi oni koji podmeću bombe, ubijaju nedužne ljude širom svijeta, kao ni oni koji sve to iz prikrajka koordiniraju i financiraju. Oni koji su toliko moćni da u slabašnim državama na predsjednička mjesta šalju svoje uposlenike.

Nisu teroristi oni koji su suodgovorni za rat. Oni koji su sve zagadili šovinističkom halabukom, a danas ih se slavi kao osloboditelje i heroje, dočim su im računi po Kajmanskim otocima i ostalim vukojebinama krcati, a potomci im uz glamur i dokoličarenje studiraju po harvardima i oxfordima.

Nisu teroristi oni koji su, primjerice, isplanirali i organizirali ubojstvo Josipa Reihla-Kira.

Nisu teroristi oni koji po svim diskriminacijskim osnovama već 26 godina nesmetano huškaju, indoktriniraju, lažu, kradu, varaju.

Niti oni koji su tada otimali tuđe stanove, dijelili otkaze po nacionalnoj osnovi, upadali u tvornice i sami sebe imenovali direktorima i vlasnicima. Oni koji su ubijali, palili, pljačkali, a nikada im se nije sudilo, kao ni oni kojima se sudilo, ali nikada nisu bili osuđeni.
Nisu teroristi oni koji su eksplozivom ili bagerima ukonili više od 2000 spomenika NOB-a.
Ni oni koji su kroz privatizaciju uništili isto toliko, ili još više, prosperitetnih poduzeća, upropastili stotine tisuća radnih mjesta i dugoročno razmrvili i uništili postojeću, relativno jaku, ekonomsku konstrukciju zemlje s vrlo velikim ekonomskim potencijalom.

Nisu teroristi oni koji brutalnim mobingom teroriziraju radnike već 26 godina. Oni koji isplaćuju, ako uopće i to, sramotno male plaće dok istovremeno uživaju u dvorcima, svili i kadifi. Nisu teroristi u uvoznim lobijima koji za tri puta veću cijenu monopolistički prodaju tri puta lošiju robu od one koju smo imali iz vlastite industrije i poljoprivrede.

Nisu teroristi oni koji su kroz cestogradnju, tobožnje poticanje poljoprivrede, sulude infrastrukturne projekte i ostale svinjarije iz Sanaderove ere opljačkali dvadesetak milijardi, ostavili iza sebe neotplative dugove i tako zemlju gurnuli u dužničko ropstvo. Kao ni oni koji su im sve to već drugi puta oprostili, a upravo to namjeravaju učiniti i treći puta.

Nisu teroristi mantijaši koji svake godine ni za što od sirotinje otmu više od milijarde kuna. Nisu teroristi ni oni koji su s mantijašima ni u čije ime potpisali takve ugovore, i tako nas praktički lišili suvereniteta marginalizacijom građanskog i sekularnog društva.

Nisu teroristi apologeti neoliberalizma, koji je terorizam i proizveo u većoj mjeri. Nisu teroristi u tragikomično korumpiranom pravosuđu.

Nisu teroristi oni koji su nedavno na telofonskim sjednicama prodavali strateška nacionalna poduzeća.

Nisu teroristi ni oni koji već desetljećima harače nogometom i ostalim sportovima gdje se vrti veći novac. Oni što za svoj račun preko klubova – neprofitnih udruga građana, već desetljećima zgrću enormna bogatstva pljačkajući novac koji je trebao biti uložen u razvoj sporta i obrazovanja. Oni koji usput financiraju političke kampanje i organiziraju rođendane.
A ne, ne. To nisu teroristi. Čak ni zloglasni orjunaši, kako doznajemo, nisu teroristi.

Teroristi su neki blesavi klinci koji revoltirani, neobrazovani, ozlojeđeni, zaboravljeni, zapušteni, izgubljeni, zanemareni – iz svih iznad navedenih razloga – bacaju kamenje u prozore.

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Ludilo na najjače

Ratni zločinci se u civiliziranim demokratskim društvima ne slave, niti im se komemorira

Gotovo svi u EU primili su s nevjericom reakcije na pravomoćnu presudu šestorici čelnika HR …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

four × 3 =