Početna / Istaknuto / NOVA PRAVILA PREDIZBORNOG SUČELJAVANJA

NOVA PRAVILA PREDIZBORNOG SUČELJAVANJA

novapravila

 

Demokracija u Hrvata donijela je neviđene promjene, više nema jedne stranke na vlasti kao nekada, već dvije.

Kako je prošlo 25 godina od početka naše demokracije skončali smo na dvije stranke što je veliki napredak od prije. Koje su razlike između te dvije stranke? Pa u imenu, frizurama, modnim detaljima, kravatama i ženskim cipelicama. To su svakako elementi koji će presudit izbornu pobjedu glasača koji su neodlučni.

Postoje birači i nebirači, prvi su oni koji vjeruju u promjene, a ovi drugi su prema zakonskoj definiciji ovo: nebirač, državljanin s biračkim pravom koji zbog različitih razloga ne sudjeluje na izborima. Nebirači se tipološki dijele na dvije velike skupine: strukturne i konjunkturne nebirače. Strukturni nebirači, koji se nazivaju i načelnim i dosljednim nebiračima, ne sudjeluju u izborima zbog vjerskih, ideoloških, svjetonazorskih ili nekih drugih osobnih uvjerenja ( iz IZBORNE ENCIKLOPEDIJE) i blablabla… E, sad se bar znamo svrstat’ se u odgovarajuću skupinu što je od prevelikog značaja za statistiku. Ta skupina glasača odmaže ili pomaže, ovisno o kutu gledanja.
Imamo mi i malih strančica koje jedva prijeđu izborni prag što je bingo za one koji dobiju mandat i sjednu u Sabor na nemalu plaćicu. Te strančice su kao predgrupa na nekom koncertu poznatog velikog benda. Kad veliki bend dođe na pozornicu predgrupa se povlaći i sluša koncert. Razlika u usporedbi je što neka predgrupa postane slavna negdje u svijetu, što se ovdje još dogodilo nije i neće, a i što se treba mijenjati; mi ne volimo promjene unutar 345 godina.

Važno je biti svoj na svome, zastava, grb, himna i desna ruka na lijevom srcu, domovina u srcu, srce u ruci, ruka u tuđem džepu.

Trebalo bi ukinuti predizborne kampanje i uvesti dvoboj pištoljima. Tako bi na vlast došao spretniji momak. Uštedjela bi se lova koja se protraći na samohvale, pusta tusta obećanja u koja vjeruje 0.0007 % ljudi. Neka lijepo dođe na vlast onaj ko ima muda izaći na dvoboj, e pa da mi vidimo koliko se voli domovina i ognjište. Dvoboj svakako treba biti javan radi navijanja i podrške raje. Izbori bi mogli imati slogan „nema prevare, nema laži“, a može se raspisati i natječaj za slogan obzirom da smo vrlo maštoviti u tome. Kod nas svaka akcija dobije slogan čija kratica zvuči lagano za uhu i zapamtljiva je kao na pr. KPTV ( ko preživi taj vlada).

Možemo tako napraviti na Mirogoju aleju posvećenu poginulim rivalima ili herojima izbora. U svakom slučaju ulaze u povijest bez obzira kako ko prošao. Bila bi to aleja od hrvatskih zastava na kojima bi bili naslikani dečki koji su imali manje sreće u dvoboju.
dvoboj

Kad se pak bira predsjednik države pravila bi bila nešto drugačija jer ima puno kandidata. Sučeljavanje bi imalo više etapa ; jahanje divljeg konja, skakanje u bazen s piranma, ulazak u kavez gladnog tigra, udomiti na 3 dana poskoka i kad na kraju ostanu dva kandidata čeka ih još samo disciplina „ obaranje ruku“. Svi kandidati koji su ispali ne ulaze u povijest jer su bili nesposobni dokazati ljubav prema domovini.

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

IZJAVA SOCIJALISTIČKE RADNIČKE PARTIJE POVODOM DONOŠENJA PRAVOMOĆNE PRESUDE BiH ŠESTORKI

Facebook komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

fourteen − 3 =