Početna / Istaknuto / NOVA PROGRAMSKA SHEMA HRT-a: Od Božića se u sve Dnevnike uvode tri minute molitve!

NOVA PROGRAMSKA SHEMA HRT-a: Od Božića se u sve Dnevnike uvode tri minute molitve!

dnevnik1

 

Jesensko-zimska programska shema na televiziji službeno je započela sredinom rujna, iako su neke od novih emisija već početkom rujna započele s emitiranjem. Sva četiri televizijska programa tijekom predstojećih mjeseci gledateljima će ponuditi široku lepezu zanimljivih sadržaja, naročito na duhovnom području. Stoga je na današnjem sastanku Velikog vijeća HRT-a predloženo uvođenje duhovne misli i u centralne informativne emisije. Točnije, u Dnevnicima HRT-a od Božića će se vjernicima i gledateljima pružiti prilika “Tri minute molitve”, odnosno zajedničku molitvu koja bi, kako doznajemo, trebala trajati najviše tri minute i bila bi smještena između sporta i vremenske prognoze.

Ovu odluku je na današnjem sastanku donijelo Veliko vijeće HRT-a, uz pripomoć Savjeta za pravovjerska pitanja i Hrvatske biskupske kongregacije. Neslužbeno se doznaje da će za potrebe Dnevnika HBK na dnevnoj bazi osigurati svećenika koji bi predvodio molitvu, a ukoliko ne bi bilo raspoloživih svećenika, molitvu bi predvodili ovlašteni spikeri HRT-a.

Prema mišljenju Velikog vijeća HRT-a i HBK, tri minute neće oduzeti previše vremena, a vjernicima će se znatno oplemeniti duhovni aspekt praćenja tv-programa i ispuniti potrebe za molitvom, pokajanjem i skrušenošću.

Uz popularne “Oče naš” i “Zdravo Marijo”, za ovu će priliku biti osmišljen i set sasvim novih molitva, u kojima će vjernici moći sudjelovati isključivo u programu HRT-a.

“Tri minute molitve” se u informativne emisije svečano uvodi s prvim danom Došašća, a prekida se jedino tijekom ljetne sheme, kada bi umjesto molitve bila uvedena posebna emisija “Milosrdno ljeto”, koja bi se emitirala svakoga dana nakon informativnih emisija.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

thirteen + 18 =