Početna / Istaknuto / Novi uvjeti Mosta: Reforme u hortikulturi i toplija zima! Angažiran i Vakula!

Novi uvjeti Mosta: Reforme u hortikulturi i toplija zima! Angažiran i Vakula!

most

 

U samoj završnici pregovora MOST je pred dvije najveće koalicije izašao s najnovijim, ali kažu i posljednjim uvjetom – reforme na području hortikulture! Dodatnu konfuziju unosi i to što mijenjaju bitne odrednice programa. One se znatno razlikuju od onog što su građanima obećavali u kampanji, ali se nadaju da im bolju organizaciju i jačanje proizvodnje u zimskim vrtovima, a posebice topliju zimu, građani neće zamjeriti.

Proglašenje gospodarskog pojasa jučerašnji je uvjet Mosta koji će, uz današnje – najnovije, staviti na pregovarački stol. Hrvatska zbog toga, tvrde u Mostu, trpi goleme financijske štete.

Zimski vrtovi i toplija zima postaju jedan od uvjeta za pregovore – naravno teško je odrediti koji su glavni uvjeti za pregovore. Smatramo da je proglašenje gospodarskog pojasa tek predkorak i jedna od bitnih stvari za očuvanje državnih interesa RH’, ali toplija zima i usmjeravanje ekonomije na proizvodnju povrća, voća, sadnica, cvijeća i ostalog, od krucijalnog je značaja za hrvatsko gospodarstvo, rekao predstavnik Mosta.

Kukuriku koalicija je munjevito reagirala unaprijed prihvaćajući sve uvjete. Kako bi dokazali ozbiljan pristup problematici o kojoj Most želi pregovarati, angažirali su i Zorana Vakulu, najpoznatijeg stručnjaka na području meteorologije i zimskih vrtova:
„Koliko sam na brzinu proučio, ovaj program se ne podudara s etabliranim mišljenjem o globalnom zatopljenju, ali sa svoje strane ću učiniti apsolutno sve da prognozama doprinesem provedbi ovog značajnog projekta. Osim prognoza o globnalno toplijoj zimi, svaki dan mogu dignuti temperaturu za par stupnjeva, ponajprije u dolinama, to nitko neće ni primijetiti“

Šef domoljubne koalicije također je reagirao promptno i odlučno:
„Gledajte, HDZ o ovom govori već jednu, dvije, tri…koliko? Oprostite, da, četiri godine. Oni su jednostavno ukrali ideje iz našeg programa. Proglašavaju nas zločinačkom organizacijom, ali to je neistina i svi vrlo dobro znaju da je HDZ-u hortikultura jedan od najvažnijih pravaca. Mi smo kroz hladnije zime već prošli svoju katarzu, na redu su ostali da to učine“

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

three + 9 =