Početna / Istaknuto / Nuklearna Banovina (4)

Nuklearna Banovina (4)

12717802_761744750635738_4815762965699070050_n

Zaglušujuću medijsku tišinu proteklih mjeseci oko izgradnje Centra za nuklearni otpad na području Dvora na lokaciji Čerkezovac prekinula je tek objava skorašnje javne rasprave, doduše izvorno jedino na stranicama Fonda za financiranje razgradnje NE Krško.

Prema spomenutoj obavijesti, javna rasprava koja uključuje javni uvid i javna izlaganja održavati će se od 17. 2. do 18. 3. 2016.

Kako stoji u Nacionalnom programu zbrinjavanja nuklearnog otpada, na lokaciji Čerkezovac gdje se nalazi vojno logistički kompleks koji je ocijenjen dugoročno neperspektivnim.

U programu također stoji da je okolica lokacije Čerkezovac nepovoljna zbog seizmičkih aktivnosti, a zadnji potres na tom području osjetio se i u Zagrebu.

Na tom području se nalazi i određen broj izvora pitke vode koji su od iznimne važnosti.

Također stoji i da je područje Dvora često odsječeno u toku poplava i da je okolica samog Čerkezovca zaštićena međunarodnom ekološkom mrežom Natura 2000, koja ima veliko međunarodno značenje za očuvanje biološke raznolikosti.

Postoji još niz podataka i varijabli koje ne idu u prilog izgradnji takvog Centra na području Dvora.

Javna izlaganja bit će održavana u Zagrebu 23. 2. 2016. na FER-u, Unska 3 (zgrada D u prizemlju) s početkom u 10 sati te u Dvoru 3. i 4. 3. 2016. u kino dvorani, Trg bana Josipa Jelačića 9.

Zainteresirane strane tim su prilkama pozvane iznijeti svoje komentare i sugestije vezane za predloženi projekt, te doznati više detalja o čitavoj priči.

 

Krešimir Pavlović

 

Izvor: FB-event Javno izlaganje o deponiji RAO Trgovska Gora

 

Vezane vijesti:

Nuklearna Banovina (3)

Nuklearna Banovina (2)

Banovina: buduće stovarište otpada iz nuklearne elektrane “Krško”?

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

17 − eight =