Početna / Ljubimci / O aplikacijama za prijavu zlostavljanja životinja

O aplikacijama za prijavu zlostavljanja životinja

aplikacijazaprijavu

Neki dan je MUP objavio vijest o novoj aplikaciji za pametne telefone. Sve što treba napraviti je slikati potencijalno nezakoniti događaj i poslati ga policiji koja će procijeniti je li potrebno žurno postupanje ili je događaj nevažan.

Vijest se odmah proširila društvenim mrežama i portalima, te je dočekana s popriličnim oduševljenjem – aplikacija je kod poštenih i naivnih građana Hrvatske izazvala osjećaj da ipak postoji nekakav sustav, da država funkcionira i da postoji pravda koja jedva čeka da odgovori na njihovu prijavu.

PREUZMI APLIIKACIJU

Jer, ova će aplikacija žurno odgovoriti, za razliku od Ministarstva poljoprivrede, gradonačelnika Velike Gorice i veterinarskog inspektora kojima su poslane pisane prijave o šarplaninki Tari svezanoj na lanac na rubu šume, izvan ograde skloništa Pokupsko Cerje, zajedno sa svojom tek rođenom štenadi.

Aplikacija će uočiti i prijaviti Ministarstvu poljoprivrede propust ”kill” skloništa za nezbrinute životinje u Slatini (koje se nalazi na popisu registriranih skloništa na službenim stranicama Ministarstva) da ono nema svoju web stranicu niti oglašava životinje, već ih ubija u miru i blaženoj tišini, daleko od očiju javnosti.

Aplikacija će riješiti problem dubrovačkog skloništa koje još uvijek vodi Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik, unatoč naredbi veterinarske inspekcije iz lipnja da Grad Dubrovnik sagradi sklonište. Možda da je aplikacije bilo prije, Gradu Dubrovniku ne bi bio produžen rok za izgradnju skloništa za još 3 mjeseca.

aplikacijazaprijavu1

Možda se veterinarska inspekcija ne bi uspjela pokriti pametnom papirologijom. Možda se ne bi potpisao ugovor o koncesiji sa skloništem u drugoj županiji. Aplikacija će sigurno prekinuti krađu pasa iz skloništa kako bi se naplatilo 2.500 kn za svakog ukradenog psa.

Aplikacija će smanjiti broj pasa u skloništima udruga s kojima gradovi imaju ugovore o zbrinjavanju napuštenih životinja. Veterinarska inspekcija će otvoriti vrata pretrpanih skloništa u Varaždinu i Čakovcu, jer se više neće napuštati životinje u tolikom broju.

Aplikacija će natjerati lokalne samouprave da izvršavaju na vrijeme svoje obaveze iz ugovora sklopljenih s udrugama.

Aplikacija će se čak pozabaviti s 2.000 pasa u romskim naseljima u Međimurju – spriječiti će vezanje štenadi za željezničke tračnice i borbe pasa, osigurati njihovo cijepljenje i čipiranje i omogućiti ulazak u romska naselja bez specijalaca s dugim cijevima. Možda će se upravo aplikaciji dati petljati s ovim problemom države u državi.

I možda najvažnije – moguće je da će aplikacija počistiti ladice u državnim i lokalnim uredima, policiji, državnim odvjetništvima i sudovima i konačno zamijeniti žive ljude.

U međuvremenu, prevareni udomitelji pasa koji iz velikogoričkog skloništa Pokupsko Cerje ne mogu udomiti obećanog psa, pravdu će ipak potražiti na međunarodnom sudu u Ženevi koji funkcionira čak i bez aplikacije za pametne telefone.

aplikacijazaprijavu2

 

Izvor: Psi laju, a karavane prolaze

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

SRETAN VAM PUT U MAĐARSKU GOSPODINE IVANČAN! (i pitanje o tome jesu li sada činčile pod zaštitom države)

Nedavno je na televiziji N1 Hrvatska emitiran prilog u kojem su sudjelovali najveći uzgajivač činčila …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

two × 3 =