Početna / Istaknuto / Od prosinca za sva rodilišta obavezno uvođenje vjeronauka!

Od prosinca za sva rodilišta obavezno uvođenje vjeronauka!

vjeronauk

 

Prema odluci Hrvatske biskupske konferencije, Koordinacije katoličkih udruga, Ministarstva obrazovanja te posebno imenovanog Katehetskog ginekološkog odbora, u suradnji s Gradom Zagrebom će do kraja listopada u dva zagrebačka rodilišta biti uveden vjeronauk.

Kako doznajemo, Hrvatska biskupska konferencija i Ketehetski ginekološki odbor predložit će Hrvatskom državnom saboru uvođenje obaveznog vjeronauka u sva hrvatska rodilišta već ove godine do kraja prosinca.

Pilot projekt u dva rodilišta će u početku u potpunosti financirati HKC, a potom će se predložiti korekcija Vatikanskih ugovora, odnosno povećanje izdvajanja za HKC u visini dvije trećine troškova vjeronauka u rodilištima.

Prema planu HBK i Katehetskog ginekološkog odbora, novorođenčad će već pri samom porodu moći slušati poučne i lijepe vjeronaučne priče; o mučenju i pribijanju na križ, o patnji i strahu, o vlastitoj i majčinoj krivnji, te posebno prilagođene priče svom uzrastu – o ubijanju braće ( npr. Kain i Abel ), kao i o mnoštvu istinitih događaja iz bogate povijesti Katoličke crkve ( Križarski ratovi, inkvizicija itd. )

Za drugotne žene koje odluče upisati djecu na vjeronauk u rodilištu, predviđa se čitav set pogodnosti; nekoliko besplatnih ginekoloških pregleda u prvoj godini nakon poroda, prvo kupanje novorođenčadi u Svetoj vodi, te prednost pri upisu na sate individualnog vjeronauka – također noviteta HKC, za zada još u idejnoj fazi. Radi se, naime, o satima vjeronauka za djecu osnovnih škola, koji bi se održavali individualno sa iskusnim svećenicima u zasebnim, odvojenim i zamračenim prostorijama. Kako doznajemo, radilo bi se prema programu iz udžbenika “Upoznaj i dodirni Boga”, tandema autora Čuček-Ivanov.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Tuđman, Ahmići, Mostar

Propuštena prilika za početak procesa pročišćenja

Nakon svih zala koje je HDZ predvođen Tuđmanom učinio Hrvatskoj uništavajući je širenjem mržnje, ratom …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

15 − 15 =