Početna / Istaknuto / OPREZ! Dolaze nezapamćene vrućine, najezda ogromnih komaraca i tajlandskih puževa!

OPREZ! Dolaze nezapamćene vrućine, najezda ogromnih komaraca i tajlandskih puževa!

najezda

 

Znanstvenici upozoravaju: Tražite mjesto u hladovini, kupite kreme za zaštitu od sunca, osigurajte dovoljne zalihe vode, jer našu zemlju očekuje možda najtoplije ljeto otkad postoje mjerenja – pišu tiražni europski listovi na svojim naslovnim stranicama. Za zapadni Balkan crveno upozorenje Meteoalarma: dolaze strahovite vrućine s temperaturama i do 60 stupnjeva u hladu, potom nezapamćeno obilni pljuskovi i grmljavine, mjestimično s jakom tučom.

Očekuje se i neviđena najezda mutiranih komaraca ( Culicidae Aedes albopictus mutaes ), u znanstvenim krugovima kolokvijalno nazvanih “komarci-teroristi”.
Ovo je potpuno nova vrsta nastala križanjem običnog ( Culicidae ) i azijskog tigrastog komarca ( Aedes albopictus ), te usljed djelovanja herbicida i pesticida. Ova nova vrsta gotovo je tri puta veća od domaćih komaraca, s rasponom krila i do 4 cm!? Vrlo su agresivni, a razmnožavaju se znatno brže od običnih vrsta. Ubodi su vrlo bolni, uz česte upale epiderme.

No, prema predviđanjima znanstvenika i Meteoalarma, ovoga će ljeta najveći problem biti neviđena najezda tajlandskih puževa ( Gastropoda tailandixus mutaes). Naime, jako topla zima pogodovala je širenju puževa: nije bilo dovoljno hladno da promrznu jajašca. Stoga se ovoga ljeta nakon prvih obilnijih kiša očekuje najezda nove, također mutirane vrste tajlandskih puževa. Ovi gorostasi rastu i razmnožavaju se nevjerojatnom brzinom, tako da ih je gotovo nemoguće zaustaviti. Otporni su gotovo na sve. Na mjestima gdje se pojave u roku od nekoliko sati nestanu čitavi usjevi i vrtovi. Kod nas su za sada primijećeni na području Babine Grede, Špičkovine i Gačica.

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

IZJAVA SOCIJALISTIČKE RADNIČKE PARTIJE POVODOM DONOŠENJA PRAVOMOĆNE PRESUDE BiH ŠESTORKI

Facebook komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

20 + 13 =