Početna / Istaknuto / Otvoren treći Festivalu svjetske književnosti u Zagrebu – gostuje Reinhard Kleist

Otvoren treći Festivalu svjetske književnosti u Zagrebu – gostuje Reinhard Kleist

reinhard kleist1

 


Treći Festival svjetske književnosti u Zagrebu, ove će se godine održati od 3. do 11. rujna 2015. u Kinu Europa, Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića i Studiju Moderne galerije “Josip Račić” u Zagrebu.

Na ovogodišnjem Festivalu gostovat će brojni značajni svjetski i hrvatski književnici, te autori stripa: David Foenkinos, Sofi Oksanen, PéterEsterházy, EtgarKeret, Jean Mattern, Clemens Meyer, Filip David, Étienne Davodeau, Andrej E. Skubic, Maša Kolanović, Nedeljko Dragić, JulyaRabinowich, Ognjen Spahić, Reinhard Kleist, Neven Orhel, Julio RadilovićJules, Diego Marani, Andrej Nikolaidis, Tomislav Zajec, Emmanuele Pagano, Helena Klakočar, Ernesto Mallo, Borivoj Dovniković i mnogi drugi.
Festival svjetske književnosti dio je ovogodišnjeg Festivala Francuske Rendez-vous, te će posebna pozornost biti posvećena francuskim autorima.

Festival se odvija uz pokroviteljstvo i potporu domaćih i stranih institucija, tvrtki i medija, a je sufinanciran u okviru programa Europske unije Kreativna Europa, kao dio projekta “SharingtheWor(l)d” koji se provodi u suradnji s partnerima iz Slovenije i Irske, međunarodnim književnim festivalima Vilenica i Cúirt.

reinhard kleist  Ovom ćemo prilikom posebno predstaviti jednog od gosta Festivala, njemački autor stripova Reinhard Kleist specijaliziranog za strip biografije (Castro, Cash, Presley, HertzkoHaft).
ReinhardKleist rođen je 1970. Godine. Studirao je grafiku i dizajn na FachhochschuleMünsteru i već tada ima zapažene radove.

 

Godine 1996. pobijedio na Međunarodnom Festivalu stripa u Erlangenu gdje dobila Max&Moritz nagradu za najbolji strip na njemačkom jeziku. U rujnu 2006. godine objavljuje strip životopis pod naslovom Cash–I see a darknesso slavnom Johnny Cashu. Godinu dana kasnije još jednu strip biografiju o rock legendi Elvisu Presleyu pod nazivom Elvis. Za putovanje na Kubu u 2008, naučio je španjolski, a godinu dana kasnije predstavlja crtani strip Havanna. Novi strip životopis izlazi 2010. godine o slavnom kubanskom revolucionaru Fidelu Castru, a 2011. izlazi nova strip biografija o židovskom boksaču HarryuHaftu.

Kod nas su prevedena i izdana dva Klestove stripa. Castro, o Kubanskom revolucionaru i Cash (I see a darkness) o američkom glazbeniku Johnny Cashu.

 

strip-centar-tino-reinhard-kleist-castro-slika-54088129

 

ALBUM_TINO_1

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

IZJAVA SOCIJALISTIČKE RADNIČKE PARTIJE POVODOM DONOŠENJA PRAVOMOĆNE PRESUDE BiH ŠESTORKI

Facebook komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

one × 2 =