Početna / Dnevni Komentar / Ovi njemački desničari nisu normalni

Ovi njemački desničari nisu normalni

 

Glasnogovornik AfD (Alternative fuer Deutschland), njemačke stranke koja pripada krajnjoj desnici, zatražio je da se Nijemci referendumom izjasne o tome smije li se na njemačkoj javnoj sceni poticajno klicati „Sieg!“ s odzivom „Heil!“, jer se radi o starim njemačkim riječima u kojima AfD ne vidi ništa sporno.
Glasnogovornik je pojasnio da se oni ne zalažu za dekriminalizaciju pozdrava „Heil Hitler!“, premda oni ni taj pozdrav de smatraju spornim, ali je po njima on besmislen, jer Hitler već odavno nije među živima.

Osim ovoga glasnogovornik je najavio da AfD u pripremi ima i zahtjev za provođenje referenduma o tome da se dekriminalizira isticanje „kukastog križa“ ili „svastike“ budući da se radi o simbolu koji izvorno i nije njemački, a u upotrebi kod nekih kultura je već više od desetak tisuća godina.

A nije glasnogovornik AfD to tražio?
Niti je išta sličnog najavio?

 

 

Ne, Anto Đapić je u RH najavio, ne zna se točno u čije sve ime, ali svakako u ime onih koji su u Hrvatskoj predvođeni Franjom Tuđmanom proveli fašističku kontrarevoluciju pod geslom „stvaranja države“, da će zatražiti da se hrvatski državljani referendumom izjasne o dekriminalizaciji (premda i nije službeno kriminaliziran) pozdrava „Za dom!“, s odzivom „Spremni!“

Prema Đapiću razlozi za dekriminalizaciju ovog pozdrava su:
1. ZDS je stari hrvatski pozdrav
2. Taj pozdrav se ne može tretirati kao pozdrav koji je korišten isključivo u kvislinškoj tzv. NDH, je je prema Đapiću glasio „Za dom i poglavnika!“ s odzivom „Spremni!“
3. Državni organ je odobrio amblem i žig udruge, koji i jedno i drugo sadrže ZDS

Dakle, prema Đapiću, koji usput laže, jer sporni pozdrav nije nikakav stari hrvatski pozdrav i bio je korišten isključivo u kvislinškoj fašističkoj tvorevini, tzv. NDH, istina je doduše da je nadležni državni organ odobrio amblem i žig odnosne udruge, dekriminalizacija ZDS je jedno od sudbinskih pitanja za opstojnost RH.

Možemo li očekivati od vrlih ustašiji sklonih političara, kako bivših tako i sadašnjih, pa i onih iz samog državnog vrha, da će se raspisivati referendum o benignom karakteru ustaškog režima i legalnosti tzv. NDH, možda i o ishodu 2. Svjetskog rata, jer neki od njih ni to ne znaju.

Naime predsjednik Vlade, g. Andrej Plenković, bi osnivao nekakvo povjerenstvo koje bi kao trebalo donijeti pravorijek o karakteru pozdrava ZDS, jer bez tog pravorijeka su njemu sputane ruke i ne može se izjasniti o javnoj upotrebi tog pozdrava..
Isto vrijedi i za predsjednicu RH.
O bivšem pripadniku „Ustaške uzdanice“, Davoru Ivi Stieru, ministru vanjskih poslova i ne treba trošiti riječi.
Ni jednom ni drugom, a pogotovo trećem, ne treba ni povjerenstvo ni dokaza, oni znaju da je antifašizam zločin, da je Tito bio zločinac, da je režim u bivšoj SFRJ bio totalitaristički.
Oni znaju da u RH radi prirode sustava vlasti u bivšoj SFRJ treba pristupiti procesu lustracije preimenovanim u suočavanje s prošlošću.

A tzv. NDH, kvislinška tvorevina i fašistički zločin, je po njima valjda bila nekakva divot-država, o čijem monstruoznom režimu oni ništa ne znaju, pa im čak i o njenom službenom pozdravu treba mišljenje nekakvog povjerenstva.

Možete li zamisliti što bi se u Njemačkoj dogodilo AfD-u kad bi zaista, zatražio dekriminalizaciju „Sieg! – Heil!“, odnosno organizaciju referendumskog izjašnjavanja o tome, pogotovo u svjetlu činjenice da njemačke vlasti već radi izraženog desnog ekstremizma, koji je ponekad na granici koju se ne smije prijeći, razmišljaju o zabrani rada toj političkoj stranci?

Ali eto u RH, u kojoj je od Tuđmanovog dolaska na vlast na djelu osvetničko nasrtanje poklonika ideologija poraženih u 2. Svjetskom ratu na ratne pobjednike, se onima koji promoviraju ustaštvo, tu hrvatsku inačicu fašizma, neće ništa dogoditi, njima će se pljeskati, njih će se bodriti, vidjeli smo to ove godine na proslavi godišnjice „Oluje“ u Kninu.

Zato nas ne bi trebalo čuditi da nas vlasti sutra stvarno pozovu na referendumsko izjašnjavanje.

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Ludilo na najjače

Ratni zločinci se u civiliziranim demokratskim društvima ne slave, niti im se komemorira

Gotovo svi u EU primili su s nevjericom reakcije na pravomoćnu presudu šestorici čelnika HR …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

eight + nine =