Početna / Dnevni Komentar / Pobjeda je sigurno naša.

Pobjeda je sigurno naša.

pobjeda
piše: Branko Rafajac
Politička reprezentacija u Hrvata jedna je od najkompliciranijih repki na zemaljskoj kugli i ako bi našu politiku banalizirali i sveli na nogometni riječnik to bi ovako nekako izgledalo.
 
Zamislite situaciju da upalite TV-e i vidite kako na SP-u u nogometu -za našu repku- na “lijevom” krilu igra onaj žicaroš što ga svaki dan vidite ispred marketa, a u ovom slučaju to je Živi zid.
Šokirani ste jer vam je jasno da taj lik ne zna zavezati ni kopačku, a kamoli da suvislo doda loptu ili ne daj bože puca na gol.
Dok se vi čudom čudite kako to da ta spaljevina igra i trči terenom i što je još najgore nosi naš dres, on kao nešto galami da mu se doda lopta, fingira faulove, uletava klizećim startom u suca i onu dječicu što skupljaju lopte i sve u svemu luduje po terenu ‘ko muha bez glave.
Priznajte da je to užas kataklizmičkih razmjera, ali ‘ko vas šiša kad vi nećete politiku u svoju butigu, pa ta lujka donosi prevagu u vašim životima.
 
Niste se kako spada ni oporavili od šoka, a lopta je već prebačena na desno krilo. Vi lagano uzimate apaurin i vodu sa šećerom, jer ako je lijevo krilo onako ludo tko zna šta vas čeka na desnom koje je po prirodi stvari ludo da luđe ne može biti.
Desna špica je Hasanbegović, a zdušno mu pomaže i Glasnović…ok, jednu knedlu ste već progutali, ali u obrani na desnoj strani je takva gužva da si mislite kako će se teren prevrnuti na desno.
Elem na desnom krilu stoji MOST, a sad su se MOST-u pridružili i manjinci sa Pupovcem na čelu, a vama više ništa nije jasno.
Sa pravom se pitate kako to jedan antifašista i profesionalni Srbin kao što je Pupovac može igrati na desnom krilu, kako to Pupovac više nije ugrožen i gdje su odjednom nestale ustaše iz HDZ-a?
To je doista veliki raspon igračkih kvaliteta i mogućeg popunjavanja praznih pozicija na terenu za jednog srpskog manjinca lijevih afiniteta, ali možda će nam tajnu te igračke transformacije bolje objasniti Furio Radin koji također više nema problema sa fašizmom i ustašama.
O Kajtaziju kojeg je Stevo Culej popljuvao i zasuo svakojakim izlučevinama suvišno je govoriti, ali ako ste u ikoga polagali svoje nade onda je to Pupovac…pa Pupi mili moj Pupi, zar i ti sine Brute.
 
Ajde de, malo vam je laknulo jer je lopta otišla prema centru, a tu je pak HSS, HNS i neizostavni fantazista Milan Bandić.
Beljak iz HSS-a je odličan dribler, toliko je dobar da sam sebe predribla i doda loptu protivničkoj momčadi, dočim se HNS-ovcima kao po običaju vuku jaja po terenu jer znaju da dnevnica i bonusi stižu kako god okreneš.
…a fantazista Bandić?…
Pa Milanče je zvijezda i on može sve, a ako treba on će na centru izgraditi fontanu pa ‘ko mu je*e mater…on to može i ako može zašto da ne…mi delamo ljudi, kaj ne?
 
Konfuznoj situaciji na terenu pridonosi i činjenica da se nikada ne zna tko je u napadu, a tko u obrani, bar ne od kada je Milanović od SDP-a stvorio desničarsku stranku.
Taman se Beljak nekako dovede u red i krene dodavati HDZ-u koji se nekako progurao do napada, kad neš’ti vraga ode HDZ-e u obranu jer su odlučili sami srušiti svoju Vladu.
Ono malo koncentracije što je ostalo Beljku da doda loptu špici postaje zajebancija za anale, jer taman je on skužio da bi SDP-e mogao biti vršak napada na fotelje kad Milanović sa SDP-om usere i šefa i stanicu i 100 metara pruge i ode u obranu.
…a u pi*ku materinu i HDZ-e i SDP-e misli si Beljak, bolje bi mi bilo da sam nastavio krasti radio kazetofone.
 
I gdje ste vi u toj priči???
Pa vi ste uplatili listić i stavili ste sve pare na našu pobjedu protiv Brazila.
Nadate se da će Brazilci umrijeti od smijeha na terenu i da će se Sinčić sa Hasanbegovićem priključiti napadu, da će Pupovac točnim pasom pronaći Božu Petrova, Beljak da će predriblati Ronaldinha i dodati nekom uspavanom HNS-ovcu koji će onako preko one stvari dodati Bandiću, a ovaj će lobom preko fontane nabaciti Plenkoviću na volej i ovaj će efektno zakucati u rašlje i mi odnosimo pobjedu u sučevoj nadoknadi.
Ok, znači tako je to zamišljeno?

Facebook komentari

Branko Rafajac

Pripadnik radikalne grupe proletera "Mučki provokatori" što imaju za cilj izazivanje osjećaja neugode političko-poslovnoj eliti i funkciju putokaza za istu prema Remetincu. Radikalnim guljenjem njihovih džon obraza i stavljanjem soli na njihove kriminalne rane ostvaruje zajedno sa grupicom entuzijasta okupljenih na KontraPortalu višestruke moralne satisfakcije koje kasnije dila obespravljenom narodu.

Provjeri i ovo

Ante Pavelić UN

Ante Pavelić konačno u UN-u

I tako bez znanja i pitanja hrvatskih vlasti ali i jedinih ovlaštenih vlasnika istine o …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

19 − eleven =