Početna / Istaknuto / Podignuta optužnica protiv Božidara Kalmete što je slučajno ispala Cvitanu iz ladice

Podignuta optužnica protiv Božidara Kalmete što je slučajno ispala Cvitanu iz ladice

Dinko_Cvitan

USKOK je nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu, podigao sa poda kancelarije optužnicu protiv Božidara Kalmete, što je slučajno ispala iz ladice glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana. Tajnica M.H, u srijedu 03.06.2015. godine, trebala je po hitnom nalogu glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana iz ladice donijeti wiskey Chivas regal i dvije čaše, ali nažalost ispala joj je na pod optužnica protiv Božidara Kalmete.

U priopćenju USKOK-a stoji, da je tajnica lakše ozljeđena i uz hematome na lijevoj potkoljenici ima i slomljeni nokat na malom prstu lijeve noge, što je rezultat pada optužnice koja je po procjeni vještaka imala 148 kila. Osim toga, tajnica će biti podvrgnuta hitnom operativnom zahvatu uklanjanja bruha što je iskočio dok je podizala optužnicu iz ladice, da bi došla do wiskeya koji je stajao na kraju ladice.

Prema pričanju očevidaca ovog nemilog događaja, tajnica M.H. nije ni slutila da će se dogoditi ovakav nesretan slučaj. Inače poznanici od tajnice tvrde da M.H. kao iz šale digne i pomakne optužnice teške i nekoliko desetaka kila, a kažu da je baš nedavno premjestila dio optužnica protiv HDZ-a bez ikakvih problema, što su bile teške punih 92 kile komad.

Djelatnici suda su u šoku i ne žele davati izjave, ali ipak smo došli do informacije da se ovakav slučaj ne pamti dugo, još tamo od podizanja optužnice protiv bivšeg premijera Sanadera. Na upit USKOK-u, da li je isto tako pala optužnica protiv Nadana Vidoševića, glasnogovornica USKOK-a je rekla da nema komentara.

Dinko Cvitan odmah je posjetio ozlijeđenu tajnicu u bolnici koja je sada u stanju šoka i ničega se ne sjeća, ali polako dolazi sebi. Upitavši za izjavu glavnog državnog odvjetnika, Dinko Cvitan je kratko komentirao slučaj.

“Rijetko svjedočimo ovakvim nemilim događajima, optužnice su u pravilu dobro sakrivene po ladicama i inače nema bojazni od njihovog ispadanja i naravno kasnijeg podizanja, ali svako malo se dogodi da zbog nedostatka ladica, što je naravno rezultat smanjenog proračuna za državno odvjetništvo, neke optužnice prerastu zadane gabarite i onda se dogode ovakvi nesretni slučajevi. Žao mi je zbog ozljeda tajnice i želim joj što brži oporavak i povratak na posao, a posebno mi je žao zbog gospodina Božidara Kalmete koji sad mora prolaziti jednu tešku obiteljsku dramu. Da je kojim slučajem optužnica bila za 30 kila lakša ništa od ovoga se ne bi dogodilo, ali kako u kancelarijama suda nije bilo dovoljno jake tajnice koja bi podigla optužnicu sa poda, morali smo pozvati kolege iz USKOK-a koji su je napokon i podigli. Eto nadam se da će se sve dobro završiti i da ćemo sa vremenom zaboraviti na ovaj nesretni događaj”…zaključuje glavni državni odvjetnik, Dinko Cvitan.

 

D.K.

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Crowdfunding ili solidarnost

  Prošle dvije tribine u Privredniku dvije su strane iste medalje. Prva je bila na …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

14 − 8 =