Početna / Dnevni Komentar / Pokemon groznica

Pokemon groznica

pokemoni

 

Nenad HorvatPokemon groznica proširila se cijeloj kugli zemaljskoj. Pametni ljudi isukali pametne mobitele i marljivo ganjaju Pokemone. Pokemona ima različitih i raznih, ali svi su odreda šareni i svaki je na svoj način simpatičan. Neki endemični primjerci mogu se naći samo u Lijepoj Našoj – bilo da u njoj dišu ili su u njoj zakopani. Mobitele uz šake i – ako se samo na sekundu koncentrirate – uhvatit ćete ono o čemu Ameri, Kinezi, Rusi i ostala šaka jada mogu samo sanjati. Ovdje donosimo nepotpuni katalog…

Alojzije Stepinac: Pokemon nulte generacije; uskoro svetac, a ne vikar. Hrvatski mučenik. Najljući neprijatelj Ante Pavelića, na kojega je spremio najmanje šest pobuna i jedanaest atentata. Denuncirao ga po endehaziji, Vatikanu i Berlinu. Golim rukama spasio 12 milijuna židova, 42 milijuna Srba i pola milijarde Roma. Sudili mu dva puta, u razmaku od 70 godina – oba suđenja bila su politički montirana. Kolika faca moraš biti da ti dva puta pakuju?

Mile Budak: još jedna nula; ustaški ministar (ne Oreškovićeve nego Pavelićeve) ustaške vlade. U pubertetu je pisao pjesmice. Kitio se titulom poglavnikovog doglavnika. Ponosni vlasnik brojnih ulica, škola, knjižnica, vrtića, bolnica i molova diljem pizde materine. U njegovom humanističkom resoru bili su bogoštovlje, nastava, ćudoređe i rasni zakoni. Nadasve je obožavao vrbe. Od svih kućnih ljubimaca volio je samo psine. Svojim pregnućima i narodnim zaslugama zaslužio je doživotno odlikovanje. Štrikom.

Miro Barešić: hrvatski vitez i terorist. Udba mu podmeće da je sanjao Hrvatsku i usput ubijao ambasadore po Skandinaviji. Domaća verzija Gavrila Principa. Poginuo u zadarskom zaleđu, pod sumnjivim okolnostima i od sumnjivog metka, a ni razlog nije sasvim jasan. Ili jest? Obljetnica njegove smrti obilježena je, ni manje ni više nego proslavom (!!?) u rodnom selu, u nazočnosti jakih estradnih i ministarskih snaga. Tom je prilikom, za svoje sasvim nedvojbene zasluge, dobio spomenik.

Zvonko Bušić: hrvatski vitez i terorist. UDBA mu podmeće da je sanjao Hrvatsku i usput otimao putničke avione, podmetao eksplozive i ubijao policajce. Nakon jedne nadahnute biskupske propovijedi na jednoj nadahnutoj biskupskoj misi uzeo pištolj i ustrijelio se u glavu. Psihijatri nisu uspjeli utvrditi da li se radilo o konstruktivnoj kritici hrvatske države ili o konstruktivnoj hrvatskoj samokritici. Hitni kandidat za spomenik.

Čorić Tepeš: jedan od tri duplo-dvojna Pokemona. Kao hamburger i krumpirić, kao prst i nokat. O njima je glupo govoriti u jednini, a nemoguće u množini. Uglavnom: stupovi hrvatske desnice, ajatolasi pravaštva. Dvije glave s dvije brižljivo fazonirane bradice i jedva jedno tijelo. Izbacili HDZ iz Domoljubne koalicije i preuzeli mukotrpnu željezničarsku zadaću – biti domoljubna lokomotiva. Dizel-električna. Sve što znaju i imaju za reći stane u jedan SMS.

Kujundžić Prgomet: još jedan duplo-dvojni Pokemon. Voli sam sebi skakati u usta, a nije mu mrsko ni posrati se pa polizati. Za njega je poznato da je odlučan, da ne oklijeva i da mrzi kunktatore. Uvijek se vraća na mjesto zločina, provjeriti da nije koja fotelja slučajno ostala prazna.

Mustač Perković: najnoviji duplo-dvojni Pokemon, postoji tek od danas. Fizički je u Münchenu, ali faktički je u najtemeljitijim temeljima naše domovine. Što god da vidite, čega god da se dotaknete – sve je to njihovo djelo, uključujući i prvu hrvatsku putovnicu, onu mirogojsku. Čim istrune u njemačkom kazamatu, dobit će lijep spomenik. Brončani, kičasti.

Velimir Bujanec: prosvjetitelj i enciklopedist. Hrvatski Voltaire. UDBA ga ne voli, pa mu podmeće drogu i kurve. Vrlo je širokog svjetonazora, doduše vremenski ograničenog između 41. i 45. Majčica priroda se s njime malo našalila, pa mu umjesto centimetara uvalila kilograme. Ništa strašno: u njemu je silna želja da poraste. Njegova karizma širi se kao smrad oko štale. Kad bude veliki, želio bi biti Gordan Jandroković.

 

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Tuđman, Ahmići, Mostar

Propuštena prilika za početak procesa pročišćenja

Nakon svih zala koje je HDZ predvođen Tuđmanom učinio Hrvatskoj uništavajući je širenjem mržnje, ratom …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

eighteen + four =