Početna / Aktualno / POLICIJA OD HAC-ONC-a ZATRAŽILA DOKUMENTACIJU U ZIMSKOJ SLUŽBI

POLICIJA OD HAC-ONC-a ZATRAŽILA DOKUMENTACIJU U ZIMSKOJ SLUŽBI

Nakon što smo u petak objavili tekst o novoj aferi u HAC-u, policija je od HAC-ONC-a zatražila dokumentaciju o postupku javne nabave usluge održavanja autoceste u zimskom periodu 2014./2015. http://kontraportal.com/nova-afera-hac-preplatio-ciscenje-snijega-za-vise-od-23-miliona-kuna/

Revizijsko izvješće HAC-a od 17.03.2015. godine upućuje na niz nepravilnosti u postupku javne nabave za usluge održavanja (čišćenje snijega) autocesta, a i iz kojeg se da zaključiti da je naknada za zimsku službu ove godine nepotrebno preplaćena za 2,3 milijuna. Pred sam postupak ugovaranja, imenovano Povjerenstvo u HAC-ONC-u raskinulo je postojeći Okvirni sporazum i na otvorilo mogućnost da cijene porastu za skoro 100%.

Tako je paušal po ugovorenom kamionu umjesto dotadašnjih 12.500 kn/mjesec porastao na 21.000 kuna, a jedan sat čišćenja snijega s 450 kuna porastao na čak 800 kuna.

POLICIJA OD HAC-ONC-a ZATRAŽILA DOKUMENTACIJU U ZIMSKOJ SLUŽBI

Postupak predmetne  javne nabave čudan je splet događaja u koje su uključeni Šef odjela kontrole, Savjetnik uprave, kumovi, prijatelji, neuobičajena povjerenstva i puno čudnih spleta okolnosti.

U Revizijskom izvješću očito je dovoljno podataka da se i policija zainteresira za slučaj. Do tada pročitajte revizijsko izvješće koje smo objavili na našem portalu. http://kontraportal.com/nova-afera-hac-preplatio-ciscenje-snijega-za-vise-od-23-miliona-kuna/

 

KontraPortal

Facebook komentari

Kontra Portal

Portal svih onih koji žele nešto reći!

Provjeri i ovo

Restrukturiranje Agrokora na putu ili stranputici?

  Ne ulazeći uopće u genezu Agrokora i slučaja Agrokor, niti u to tko je …

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

three × 5 =